PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Dudić: Tek kada krenu pravi treninzi, vidjet ćemo gdje smo

Dudić je bio u svakodnevnom kontaktu s igračima koji su odrađeno tokom dana slali u vidu video materijala.

Feđa Dudić

Sedmog svibnja bit će dva mjeseca kako su Rođeni odigrali svoju posljednju utakmicu. Rezultatski su bili u dobrom ritmu, u tri utakmice proljetnog dijela uzeli su sedam od maksimalnih devet bodova i po tom pitanju svakako spadaju u red onih ekipa koje je prekid zakačio u najgorem mogućem trenutku.

Kako će izgledati ekipa kada se i ako se nastavi prvenstvo, to je pitanje koje je brine navijače, ali i trenera Feđu Dudića. Ekipa jeste radila trenirala, odvojeno, po jedan ili dva igrača, ali to je uglavnom bilo po programu kondicijskog trenera Jasmina Trnovca.

– Neka naša procjena je da će nam biti potrebno četiri ili pet sedmica. Opet, moramo vidjeti u kakvom su stanju igrači. Nadam se da će nam dozvoliti grupne treninge, tek kada krenemo raditi, vidjet ćemo u kakvoj su formi igrači, kaže Trnovac.

Dudić je bio u svakodnevnom kontaktu s igračima koji su odrađeno tokom dana slali u vidu video materijala.

– Sve je to OK, igrači su radili individualno, trčali su, radili, mi smo to pratili, ali tek kada krenemo, a svi se nadamo da će to biti uskoro, moći ćemo vidjeti gdje smo. Svi znamo koliko igrači jednostavno ne vole takav način rada, koliko im je teško u pripremama raditi bez lopte, a oni su već skoro dva mjeseca u tom režimu. Jer sve što su igrači mogli u ovom periodu je da održavaju formu, nema tu nekog prostora za napredak. Vjerujte, meni je dosadilo gledati te snimke, a kamo li njima koji trče toliko, pogotovo što je moj način rada baziran na lopti. Na početku ćemo se pozabaviti osjećajem s loptom, pa ćemo krenuti s lakšim treninzima kako ne bi bilo ozljeda, naglašava Dudić.

Ono što će sigurno predstavljati problem klubovima jeste kasni završetak sezone. Odnosno činjenica da će pojedinim igračima isteći ugovori. Pored toga ostaje pitanje plaća, za period u kojem se bukvalno ništa nije događalo. Još od ranije je poznato kako su u taboru Veleža za ožujak plaće bile prepolovljene, a kada je u pitanju travanj  – situacija bi trebala biti jasnija idućih dana.

– Imamo trojicu igrača kojima ističu ugovori, Faruk Bihorac, Berin Ćatić te Kosta Manev, od koji su dvojica novaci… pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati, kaže Dudić na kraju.

Izvor: Dnevni-list.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P