PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Dudić: Zbog divljačkog starta Hasanovića neće biti šest mjeseci

Trener Veleža Feđa Dudić je za Velež TV komentarisao tok priprema i povredu Dine Hasanovića.
Feđa Dudić

FK Velež prije nekoliko dana pobijedio FK Tuzla City u pripremnoj utakmici rezultatom 3:0, a već na samom početku utakmice igru je morao napustiti veznjak Veleža Dino Hasanović. Svi u klubu su se nadali da nije u pitanju teža povreda, ali detaljne pretrage su pokazale da Hasanović mora na operaciju i da ga neće biti na terenu nekoliko mjeseci.

Na Hasanovića je startovao Boban Đerić, a trener Veleža Feđa Dudić nije krio svoje razočarenje potezom igrača Tuzla Cityja, o čemu je govorio za Velež TV.

“Pripreme teku dobro, ali desila se loša vijest, jako tužna. Hasanović ima rupturu prednjih križnih ligamenata i zaista ne mogu da se pomirim s tim. Takav jedan divljački start na prijateljskoj utakmici, na 70 metara od svog gola, to je izgledalo tako divlje i sad zbog toga neće biti na terenu momak šest mjeseci. Žao mi je njega i žao mi je nas jer on je jako bitna karika u našoj ekipi. On ima nešto što naši drugi igrači nemaju i bio je sigurno jedan od glavnih igrača i nosioca igre. Ne mogu da vjerujem da je jedan protivnički igrač tako reagovao, praktički odvojio mu je hljeb iz usta. To je prijateljska utakmica i totalno je bezazlena situacija, zaista ostao sam bez teksta”, rekao je Dudić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P