PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Dujaković: Sarajevo je pod imperativom, tu vidimo našu šansu

Jedan od najiskusnijih prvotimaca Krupe Nikola Dujaković ističe kako je u narednih 11 kola sve moguće.

Jedan od najiskusnijih prvotimaca Krupe Nikola Dujaković ističe kako je u narednih 11 kola sve moguće te da njegovi saigrači i on nemaju namjeru da se predaju u borbi za opstanak, iako je situacija prilično teška.

Premijerligaš iz kanjona Vrbasa mora da nadoknadi pet bodova zaostatka za Radnikom i Olimpikom da bi uopšte došao u priliku da se i naredne godine takmiči u najvišem rangu. Iako ih, u to niko ne sumnja, očekuje dosta iskušenja i biće im potrebno mnogo više sportske sreće nego što su je dosada imali, u Krupi vjeruju da na kraju mogu da izbore opstanak.

“Istina je da smo posljednji i da pet bodova zaostatka izgleda veoma mnogo. Ali, mi u odnosu na direktne konkurente, Radnik i Olimpik, pa čak i Slobodu i Mladost, imamo najbolji raspored. Pokušaćemo da tu okolnost okrenemo u svoju korist i na kraju preskočimo dva rivala da bismo prvenstvo završili iznad zone ispadanja”, naglasio je Dujaković u razgovoru za Glas Srpske.

Optimizam u Krupi na Vrbasu je poželjan, ali ga ne podržava podatak da je u prva tri proljetna kola osvojen samo jedan bod, dok su Olimpik sa šest, te Radnik sa četiri boda ipak imali daleko bolji start.

“U Mostaru smo ostavili zaista solidan utisak i uz malo sreće mogli smo da izbjegnemo poraz. Protiv Širokog Brijega do boda smo došli u samom finišu, a svi koji su gledali tu utakmicu tvrde da je trebalo da osvojimo sva tri. Protiv Mladosti nisam nastupio zbog tri žuta kartona, a ekipa je odigrala ispod svakog nivoa. Možda nam je to bila i najlošija partija u sezoni. Nadam se da takvu igru nećemo više ponoviti i da je to bio samo jedan loš dan”, kaže Dujaković.

Krupa na otvaranju trećeg kruga gostuje kod lidera, ekipe Sarajeva, koja je u prethodna tri meča osvojila samo bod i gotovo osvojenu titulu dovela u pitanje.

“Tim sa Koševa ima veliki problem, nedostaje im pet-šest igrača i trener Vinko Marinović i na njima je mnogo veći pritisak. Od njih se očekuje najviše i upravo taj imperativ može da bude naša šansa. Lično, volio bih da toj utakmici prisustvuju gledaoci, jer navijači ekipi Sarajeva stvaraju dodatni pritisak. Ovako, čini mi se da igraju bolje pred praznim tribinama”, istakao je Dujaković.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P