PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Dvadeset igrača još nije osvojilo niti jedan bod ove sezone

Listu predvode, što je i logično, igrači Zvijezde 09, koja je osvojila najmanje bodova ove sezone.

Iza nas je četrnaest kola u Premijer ligi BiH u sezoni 2019/20, a tačno dvadeset igrača još uvijek nije osvojilo niti jedan bod u ligi ove sezone. Naravno, u ovoj grupi je najviše igrača Zvijezde 09, koja je do sada skupila samo tri boda. Ukupno devet igrača tima iz Etno sela Stanišići do sada je svaki put pognute glave napuštalo teren.

Najviše utakmica bez osvojenog boda odigrao je Stefan Rakić, sedam, a odmah iza njega sa šest utakmica su Srđan Ajković i Ismar Hairlahović. Danijel Matić, Mohamed Bongoura (koji je napustio klub) i Dušan Babić su odigrali dvije utakmice i nisu osvojili bod, a po jednu su odigrali Aleksa Kovačević, Milun Avramović i Nikola Stanišić.

Iako je u sve tri utakmice u kojima je nastupio defanzivac Radnika Marko Despotović pružio vrlo dobre partije, sva tri puta je teren napuštao pognute glave. Isti broj utakmica bez osvojenog boda odigrao je i Haris Ovčina iz Veleža.

Po dvije utakmice bez osvojenog boda odigrali su Melvin Osmić iz Veleža, Irfan Hadžić iz Zrinjskog (koji je napustio ekipu) i Luka Knežević iz Širokog Brijega, a po jednu utakmicu bez osvojenog boda odigrali su Eldin Omerović iz Slobode, Ermin Musić iz Tuzla Cityja, Slaviša Bogdanović i Uira Marques iz Veleža, te Antonio Soldo i Mario Tičinović iz Zrinjskog.

Ako gledamo koji je igrač odigrao najviše utakmica a njegova ekipa osvojila najmanje bodova (naravno zanemarićemo Zvijezdu 09), onda je to Semir Smajlagić iz Mladosti. Naime, Smajlagić je upisao 11 nastupa u Premijer ligi BiH ove sezone, a njegova ekipa je u tih 11 utakmica osvojila 5 bodova.

Radnik je osvojio maksimalnih 12 bodova kada su u sastavu bili Miloš Plavšić i Eldar Hasanović, a i Zrinjski je sa Gabrijelom Čokom uspio isto (četiri utakmice, dvanaest bodova). Njih trojica su ujedno i jedini igrači koji su odigrali više od jedne utakmice i imali maksimalan učinak.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P