PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Dvojac obnovio ugovore sa Sarajevom, obojica istakli oduševljenje potpisom

Dvojac obnovio ugovore na Koševu

Hrvatski veznjak Mirko Oremuš i bh. defanzivac Amer Dupovac potpisali su obnove ugovora sa FK Sarajevo, čime je Bordo tim još jednom istakao opredjeljenje da sa sličnim sastavom koji je koristio u prošloj sezoni uđe i u iduću.

Mirko Oremuš je istakao da mu evropske utakmice predstavljaju najveći žal iz prošle sezone, ali i da se nada da će situacija biti popravljena naredne sezone.

“Drago mi je što smo dogovorili nastavak saradnje. Iza nas je uspješna sezona u kojoj smo odbranili titulu. Ostaje žal za tim utakmicama u Evropi u kojima ostaje dojam da smo mogli više, ali ove sezone imamo priliku da popravimo taj učinak. U Sarajevu se osjećam odlično i nadam se da ćemo u sezoni koja je pred nama uspjeti da ostvarimo zadane ciljeve”, kazao je Oremuš, koji je potpisao saradnju sa Sarajevom do kraja naredne sezone, uz mogućnost kasnije obnove.

Amer Dupovac, koji je sa dvije titule i dva naslova Kupa BiH jedan od najtrofejnijih igrača u historiji kluba, pojasnio je da je Sarajevo za njega dom. Inače, on je potpisao dvogodišnji ugovor.

“Sarajevo je oduvijek bilo moj dom i samo igranje za voljeni klub za mene je ispunjenje sna. Nadam se da ćemo nastaviti zajedno da pišemo nove stranice historije najvećeg kluba u državi”, poručio je Dupovac.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P