Dženis Ćosić: Prije odluke o ostanku sam se konsultovao sa Musemićem

Sarajevo polusezonu zatvara duelom sa posljednjim timom na tabeli

Dženis Ćosić/foto: fksarajevo.ba

Fudbaleri Sarajeva danas gostuju ekipi Zvijezde 09 u susretu 19. kola Premijer lige BiH, a Sarajevo će nakon smjene Husrefa Musemića predvoditi njegov nekadašnji pomoćnik Dženis Ćosić.

Ćosić se suočava sa velikim brojem problema, jer njegov tim ne može računati na mnoge igrače na zatvaranju jesenjeg dijela sezone, ali i pored toga trener Sarajeva za ovaj meč vjeruje u pobjedu svog tima.

“Moj ostanak je bio isključivo u saglasnosti sa šefom. Potrudio sam se da pripremim ekipu na što je moguće bolji način. Fali nam osam-devet igrača, ali to ne treba da bude izgovor, niti bilo kakav alibi. Cilj je da se utakmica pobijedi i da se bar na neki način pokušamo iskupiti za igru u derbiju, te da odemo na pauzu u koliko-toliko boljem ambijentu. Osim četiri beka, falit će nam i dva stopera, što je sigurno jedan deficit, ali isto tako i prilika za igrače koji će dobiti šansu u ovoj utakmici, da pokažu šta mogu i da li se na njih može računati u narednom periodu”, kazao je Ćosić uoči današnje utakmice.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH – Premijer liga BiH.

Copyright plbih.ba 2019 Sva prava zadržana. Zabranjeno svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora. | PLBiH - Premijer liga BiH.