PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Elmir Pilav: Plan je da se takmičenja nastave, priče o završnim turnirima su pogrešne informacije

Dolaskom pandemije koronavirusa prekinuta su sva sportska natjecanja diljem svijeta, pa tako i u Bosni i Hercegovini. Kada će se natjecanja nastaviti i kako će sve skupa izgledati još uvijek nije poznato.

Premijerligaši su prije nekoliko dana sa NSBIH održali online sjednicu, a to isto u tjednu koji nam dolazi očekuje i klubove ženske Premijerlige, ali i one iz futsala.

Kakva je trenutna situacija upitali smo Elmira Pilava, direktora Odjela za sport u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

Plan je da se sve odigra do kraja kako je i predviđeno. Takav je i stav UEFA-e ali i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, no sve ovisi o razvoju ove situacije. Mi smo s klubovima BHT Premijer lige imali video sastanak, a u utorak ćemo imati i s klubovima ženske Premijer lige. Za sada čekamo što će UEFA reći. Zdravlje je na prvom mjestu. Ukoliko mogućnosti budu dozvoljavale, mi ćemo nastojati da se Premijer liga završi”, kaže Pilav za hercegovina.info.

U kojem sistemu?

“To još uvijek ne znamo. Hoće li se ostati u ovom sistemu ili će doći do eventualne modifikacije sistema natjecanja, to nam ostaje za vidjeti. Postoji opcija da se nastavi u ovom sistemu natjecanja, da se modificiraju propozicije. Hoće li se u doigravanju smanjiti broj utakmica ili neki drugi način ovisno o razvijanju situacije.”

Što se tiče futsala pojavile su se informacije o nekom završnom turniru kako bi se prvenstvo odradilo do kraja?

“To su sve pogrešne informacije, špekulacije i nagađanja. Još uvijek nema nikakvih konkretnih planova. Čekamo naputke UEFE i neki krajnji datum koji će se odrediti kad se može prvenstvo započeti i do kada mora završiti. Konferenciju Saveza i predsjednika klubova imamo u srijedu. Tu ćemo razmijeniti informacije ali i čuti mišljenja klubova.”

Nagađanja je bilo i oko prekida prvenstva i proglašenja prvaka?

“Ta opcije u ovom trenutku ne postoji. UEFA inzistira da se natjecanja završe. No, nitko od nas ne može predvijdjeti kako će se ova situacija razvijati”, kazao je Elmir Pilav za hercegovina.info.

Izvor: Hercegovina.info

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P