PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Elvir Baljić: Ovdje su već napravljene velike stvari, želim krenuti pobjedom

Proslavljeni bh. reprezentativac debituje na klupi novog kluba

Elvir Baljić

Nakon naprasnog odlaska Milenka Bošnjakovića sa klupe Tuzla Cityja, na njegovo mjesto stigao je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Elvir Baljić, koji je svojevremeno nosio i dres Real Madrida. 

Bude li upola dobar kao trener, Baljiću se smiješi sjajna karijera, a priliku da dokaže svoje kvalitete imat će već u 12. kolu Premijer lige BiH, kada na Tušnju gostuje fenjeraš Zvijezda 09, koji gotovo izvjesno ispada iz lige. U teoriji debi nije mogao biti lakši za Baljića, čiji tim je dosad osvojio 21 bod, no on je priznao da očekuje tešku utakmicu.

“Stojimo dobro, ali ne trebamo se zavaravati da će biti lako. Ovo je novi početak, a svaki početak je jako bitan. Vrlo je važno da svaku ekipu respektujemo, pa tako i sljedećeg protivnika. Maksimalno disciplinovano, cilj je pobjeda. Nemam nikakvog pritiska iako se dosad u ovom klubu jesu napravile velike stvari, to je pravi put, put kojim treba ići. Ja sam odradio tek jedan trening i još upoznajem ekipu. No, radio sam u Turskoj, to je jedan jako visok nivo, gotovo da nema razlike u odnosu na Evropu. Tome ćemo težiti”, kazao je Baljić na svojoj prvoj konferenciji za medije u ulozi trenera Tuzla Cityja.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P