PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Esad Selimović otkrio šta Olimpiku daje optimizam pred utakmicu protiv Željezničara

Olimpik će danas biti na teškom ispitu protiv Željezničara.

Nakon reprezentativne pauze Olimpik će na Otoci dočekati tim sa Grbavice, a ovom utakmicom se završava prva trećina prvenstva. Esad Selimović trener ekipe sa Otoke, smatra da je njegov tim dobro iskoristio pauzu. Kako sam kaže zajedno sa svojim saradnicima, pokušao je da popravi sve nedostatke koje su primijetili u igri u prethodnom periodu.

– Radili smo i trudili se te smo pokušali kroz treninge popraviti sve naše nedostatke. Činjenica je da smo primali puno golova, to smo popravljali i to nam daje neko pravo za optimizam pred utakmicu protiv Željezničara da napravimo neki pozitivan rezultat.

Ekipa Željezničara je svakako izazov svim ekipama, pa tako i vama, a bodovi su vam s obzirom na siuaciju prijeko potrebni.

– Bit će teška utakmica. Željezničar isto ima problema sa ekipama koje se bore za opstanak. Izgubili su dvije utakmice kući, tako da ne možemo očekivati neku ljepotu, pogotovo ako bude teren ovakav kakav jeste. Kad se nešto mora, a Željezničar naravno mora, onda vam to umanjuje kvalitet igre, tako je i sa naše strane. Također, i mi moramo, jer imamo loše rezultate i nalazimo se na posljednjem mjestu na tabeli. Prema mom mišljenju, ne možemo očekivati neku ljepotu fudbala, tu će odlučivati neke sitnice, i ko bude ušao bolje u utakmicu i imao više koncentracije, taj će izvući pozitivan rezultat u ovom duelu.

Prema vašem mišljenju, šta je ono što su najveći aduti Željezničara u predstojećoj utakmici?

– Oni imaju individualni kvalitet. Mislim da imaju složnu ekipu, agresivnost, prema naprijed imaju Lendrića koji može u svakom trenutku riješiti utakmicu, a tu je i Štilić, koji svojom lucidnošću rješava utakmice.

Kakva je situacija u ekipi sa zdravstvenim biltenom?

– Imamo problema sa nekim igračima koji su roviti i ne znam još uvijek da li ćemo moći računati na njih, ali sam siguran da će svi koji dobiju priliku dati svoj maksimum na terenu.

Susret između Olimpika i Željezničara igra se danas od 15 sati na stadionu Otoka, a direktan prijenos susreta možete pratiti na platformi MojaTV.

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P