PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Esad Selimović: Pokušat ćemo iskoristiti mane u igri Veleža

Fudbaleri Olimpika će, nakon reprezentativne pauze, na svom terenu dočekati ekipu mostarskog Veleža.
Esad Selimović

Foto: SCSport.ba

Susret sedmog kola m:tel Premijer lige BiH igra se danas na stadionu Otoka. Bit će to debi na klupi Esada Selimovića, koji je imenovan tokom pauze na mjesto šefa stručnog štaba.

“Ono što je najbitnije u ovom momentu, jeste da ekipu vratim psihološki, poslije pet poraza u prvenstvu. Sada je najbitnije da ekipa vjeruje u sebe i da mogu pobijediti u sutrašnjoj utakmici”, kazao je Selimović.

Utakmica protiv Veleža bit će svakako bitna za Olimpik, koji u prvih pet kola nije osvojio niti jedan bod.

“Sutrašnja utakmica nije najbitnija, jer prvenstvo je dugo, što je pokazala ekipa Mladosti koju su već ranije otpisali. Mi se nećemo predavati, dat ćemo svoj maksimum”, kazao je Selimović te govorio o kvalitetima Veleža:

“Pa Velež ima kako kvalitetne pojedince, tako i kvalitetan kolektiv. Mislim da ne bih sada spominjao te neke posebne kvalitete. Kao kolektiv su isto tako opasni, brzi, pokretljivi, znam većinu igrača, tako da smo vidjeli njihove prednosti, ali imaju i mane. Pokušat ćemo sutra iskoristiti njihove mane, sve je na terenu, pa ćemo vidjeti šta će se dešavati. Ako uđemo dobro u utakmicu, tako će se rezultat u našu korist i završiti”, kazao je Selimović.

O igračkom kadru Olimpika je kazao:

“Svi su igrači tu i niko nije povrijeđen. Ova četiri dana sam ih upoznao sve, a možda imam i previše informacija, tako da su svi na raspolaganju. Sutra ću odrediti ko će početi utakmicu protiv Veleža“, kazao je Selimović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P