PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Fahro Šolbić: Igrač je došao na probu zaražen korona virusom

Premijerligaš iz Doboja kod Kaknja ima velikih problema sa korona virusom.

Foto: Sportske.ba

Šef struke Mladosti Fahro Šolbić objasnio je za Mondo kako je došlo do zaraze u klubu iz Doboja kod Kaknja. “Veliki propust zdravstva u Sarajevu koji nisu htjeli da testiraju fudbalera i evo šta smo dobili”, kaže Šolbić.

Čak 12 fudbalera i dvojica trenera su pozitivna na Kovid-19, zbog kojeg je predsjednik Mladosti Mensur Mušija zatražio i da reaguje Fudbalski savez Bosne i Hercegovine kako bi odgodio start sezone.

Izabranici Fahre Šolbića su voljom žrijeba trebali da 1. avgusta u prvom kolu gostuju Borcu u Banjaluci, ali s obzirom na aktuelnu situaciju, to je izuzetno teško očekivati.

A sve je počelo dolaskom jednog mladog igrača iz Sarajeva/Čapljine na probu u Mladost…

“Sad su i najzdraviji pozitivni, testiranje je izgubilo smisao. Mala greška u organizaciji i nedopustivo neodgovorno ponašanje igrača koji je došao na probu sa simptomima. Veliki propust zdravstva u Sarajevu koji nisu htjeli da testiraju fudbalera i evo šta smo dobili”, rekao je Šolbić.

Prema njegovim riječima, poslije toga je sve krenulo kako ne treba kad je u pitanju Kovid-19…

“Ako nisam imao dosad koronu, sada je imam. Dobro se osjećam samo imam kašalj. Siguran sam da ćemo izaći iz svega samo jači i još bolji jer je Mladost sigurno najpošteniji i najodgovorniji klub u državi”, dodao je strateg ekipe iz Doboja kod Kaknja.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P