PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Feđa Dudić: Ne želim igrače koji će biti prolaznici u Veležu

Trener Veleža je prokomentarisao dosadašnji tok priprema.
Feđa Dudić

Trener Veleža Feđa Dudić je u razgovoru za klupski YouTube kanal govorio je o toku priprema, igračkom kadru pred prvu pripremnu utakmicu protiv Željezničara, te o eventualnim pojačanjima.

“Danas je deveti dan od početka priprema i polako hvatamo konce. Ovu sedmicu smo iskoristili za ozbiljan rad i sada smo došli u Bijelo polje, imamo odlične uslove, teren je odličan i hvala domaćinima što su nam ustupili teren. Što se tiče ekipe, imamo problema u zadnjoj liniji, slažemo još kockice i u prvoj pripremnoj utakmici ćemo morati nešto da eksperimentišemo i da neki igrači tu odigraju koji možda i ne bi igrali. Bihorcu, ako Bog da, u srijedu ističe taj period izolacije od 14 dana i trebao bi se u četvrtak priključiti ekipi i već u Gabeli u drugoj utakmici ćemo ga imati na raspolaganju”, rekao je Dudić.

Dudić je dodao da i pored toga Velež traži rješenje na poziciji stopera.

“Moram vam reći, stalno smo u kontaktu sa igračima ali neki igrači su jednostavno nekorektni. Dogovorimo se neke stvari i onda se to u zadnji tren izjalovi, ne jave se, odaberu neke druge klubove. Mi, ako je to tako, ne želimo ni da postanu naši članovi jer svakom igraču treba da bude čast da dođe u Velež. Velež je uređen klub koji ima svoju viziju i tri-četiri godine ljudi rade vrhunski posao. Mi ćemo pažljivo birati pojedince, a ukoliko ne dođe do dogovora sa nekim igračima ni ne bude nam žao jer su oni izabrali svoj put”, dodao je Dudić.

Dudić je naglasio da će Velež ipak dovesti adekvatna pojačanja.

“Trebaju nam tri igrača za tri pozicije. Vjerujte, svaki dan dobijem preporuke za desetak igrača, ali ja ne želim da dovodim igrače koji će biti prolazni, već igrače koji će ovdje provesti najmanje dvije godine. Razumijem da su navijači nestrpljivi, meni je sigurno najteže jer sam želio već na početku priprema kompletirati ekipu jer je tada lakše trenirati i odraditi pripreme”, istakao je na kraju Dudić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P