PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Feđa Dudić: Očekujemo jako tešku utakmicu

FK Velež u okviru šestog kola PLBiH večeras dočekuje ekipe FK Tuzla City na stadionu Rođeni.

Jučer su Rođeni odradili posljednji trening pred meč sa Tuzla Cityjem, za koji su ponovo na inicijativu navijača puštene u prodaju ulaznice, iako pristustvo publike neće biti moguće.

Prodaja ponovo ide sjajno, a navijači Veleža su još jednom pokazali veliku ljubav prema klubu. Kupili su čak 4311 ulaznica! Uoči tog susreta za Velež TV govorio je Feđa Dudić, koji se osvrnuo i na navijačku pozitivnu atmosferu u Mostaru.

“Više nemam riječi hvale za navijače, uvijek me iznenade iznova. Jednostavno, to je ta ljubav prema klubu i navijači stvarno žive za klub. Kad oni sami traže da se pokrene inicijativa, onda nemate kud dalje. Drugi klubovi imaju problem i kad hoće da najave, pa nemaju dobar odziv. Mi imamo uvijek strašan odziv, navijači sami žele da kupe, da pomognu i to se ne može opisati riječima”, rekao je vidno oduševljeni Dudić, te dodao:

“Vidio sam otkad sam došao kakva je povezanost navijača i kluba, probat ćemo im se odužit na najbolji način i da ih obradujemo za tu kupovinu.”

Zatim je govorio o protivniku, kojeg izuzetno cijeni. Ističe da imaju mnogo kvalitetnih pojedinaca u svom kadru.

“Očekujemo zaista tešku utakmicu. Radi se o dobroj ekipi punoj dobrih individualaca. Ubiparip, Nikolić, Nukić, Badji… Sigurno imaju kvalitetnih igrača, u početku su se sakupljali i to nije bilo kako treba, ali sada izgledaju puno bolje. Međutim, mi želimo da zaokružimo jedan ciklus i da se nagradimo za dobre igre protiv teških protivnika”, istakao je mladi stručnjak na klupi Rođenih.

Dudić u sutrašnjem meču neće moći računati na Denisa Zvonića, koji je prošlog vikenda u remiju sa Sarajevom slomio nos.

“Nažalost, evo nećemo moći računati na Zvonića. Nadamo se da će kroz ovu pauzu da se oporavi i da uz masku u sljedećoj utakmici bude u kadru. Platili smo taj neki ceh utakmicom na Koševu, ali ostali igrači su spremni”, zaključio je Dudić.

Utakmica Velež – Tuzla City igra se u subotu od 19 sati na stadionu Rođeni.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P