PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Feđa Dudić: Odsad se i klupa Veleža mora zaslužiti, neki nisu kvalitetni ni za to

Pred Veležom jako teško gostovanje

foto: R.D./klix.ba

Fudbaleri Veleža danas u utakmici koja im može u velikoj mjeri olakšati, ali i otežati borbu za opstanak, gostuju ekipi Mladosti.

Mostarski tim u susret ulazi kao blagi favorit, a na njegovu se klupu vraća Feđa Dudić, koji je zbog trovanja boravio u bolnici i propustio je utakmice protiv Borca i Tuzla Cityja. Trener Veleža smatra da njegov tim nema pravo postavljati se bahato u odnosu na svog domaćina.

“Rezultat od 3:1 iz prvog međusobnog duela između dvije ekipe daje nam isključivo za pravo da pokažemo respekt prema našem protivniku i ništa više od toga. Oni su pokazali još u toj utakmici šta mogu, a sada je tu Ibro Rahimić koji je u Veležu proveo tri godine i koji nas istinski poznaje. Mislim da moramo biti jako oprezni, ali istovremeno moramo pokazati i mnogo želje da dođemo do pobjede. Mislim da smo mi sada ipak nešto drugačija ekipa nego smo bili na početku sezone i idemo na pobjedu”, kazao je Dudić.

Istakao je i svoje nezadovoljstvo pojedinim igračima.

“Nikako da me razuvjere, nikako da mi pokažu da moje mišljenje o njima nije ispravno. Mustafa Kodro je u Banja Luci napravio određene izmjene u momentu dok smo još dobro stajali na terenu, mi smo nakon njih pali. I za te igrače je upitno da li će i putovati sa nama, jer se i mjesto na klupi Veleža mora zaslužiti”, kazao je Dudić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P