PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Feđa Dudić pred derbi sa Sarajevom: Presudiće sredina terena!

Na konferenciji za novinare upriličenoj povodom sutrašnje utakmice sa Sarajevom medijima se obratio trener Veleža Feđa Dudić.

Foto: Jabuka.tv

Sutra će se u okviru 17. kola Premijer lige BiH na stadionu Rođeni sastati Velež i Sarajevo. Tim povodom je u prostorijama domaćina održana konferencija za novinare, na kojoj se obratio trener Veleža Feđa Dudić.

“Osvrnuo bih se na period od zadnje odigrane utakmice. U reprezentativnoj pauzi smo radili u zaista otežanim uslovima, svi ste svjedoci da u Mostaru svaki dan pada kiša. Uslovi za treniranje su na, bili teški, snalazili smo se, i ovom prilikom bih se zahvalio ljudima u Bjelopoljcu koji su nam obezbijedili svoj teren, kakav je da je, u kakvom god da je stanju ali barem smo imali neki prirodni teren, sa priordnom travom. Koristili smo i naš teren sa umjetnom travom, nismo mogli izaći na naš glavni teren i evo danas ćemo prvi put odraditi teren na njemu. To ne treba da predstavlja nikakav alibi, jednostavno to su realna stanja u našim klubovima, ne samo kod nas nego u većini klubova koji su u škripcu sa adekvatnim terenima za trening”, započeo je Dudić.

“Što se tiče igračkog kadra, moram reći da ćemo nažalost najvjerovatnije biti lišeni usluga Dine Hasanovića. Pokušali smo da ga osposobimo na sve načine, međutim neće moći početi. Vidjet ćemo da li će barem moći biti u kadru za utakmicu, među osamnaest igrača, to ćemo odrediti na današnjem zadnjem treningu. Sigurno da to predstavlja hendikep za nas jer se pokazalo i u ranijim utakmicama u kojima nismo imali Dinu na terenu da smo imali malih problema. Međutim ovo je zadnja domaća utakmica i mislim da smo dužni navijačima, da ko god bude počeo da svoj maksimum i da ostavimo dobar utisak jer je sljedeća domaća utakmica tek u februaru. Sigurno da moramo da isperemo gorak okus rezultata, jer smo dobro igrali ali rezultati su izostali. Statistički gledano, u obje utakmice smo bili bolji protivnik u polju ali nismo osvajali bodove. To moramo da popravimo sutra i da zajedno sa našim navijačima spustimo zavjesu na utakmice na stadionu Rođeni”, rekao je trener Veleža.

Nakon ovoga se trener domaćih osvrnuo i na protivnika, ekipu Sarajeva.

“Sarajevo je aktuelni prvak, to sve dovoljno govori. Mislim da su po igračkom kadru među dvije-tri najbolje ekipe u državi. Sigurno da i oni imaju svojih problema, pogotovo na gostovanjima gdje nisu prikazivali partije kakve mogu, jer ova ekipa sigurno može puno bolje. Nadam se da to neće biti slučaj ni sutra, jednostavno trebamo se nametnuti od samog početka i pokazati da smo mi tu domaćini, pokazati našoj publici da želimo pobjedu i sigurno ćemo se tako postaviti. Sarajevu želim sve najbolje, ali od utakmice poslije nas i u nastavku prvenstva”.

Dudić je još rekao kako njegova ekipa ima dvije opcije kada je u pitanju formacija za duel protiv Sarajeva.

“Do sutra ćemo vidjeti šta je najbolje za nas, uglavnom imamo neke varijante kojima možemo parirati Sarajevu i čak biti bolji. Moram reći da mi je drago što ne igra Hebibović kod protivnika. To je igrač koji, pogotovo u tranzicijama, pravi veliku razliku, ne protiv nas nego protiv bilo koje ekipe u BiH. Ne igra im ni Lazić koji je standardan igrač, tako da možemo reći da ni protivnik ne dolazi u najjačem sastavu. Dobro smo analizirali protivnika i probaćemo iskoristiti naše prilike i doći do povoljnog rezultata. Mislim da će sutra pobijediti onaj koji bude dominantniji u sredini i jači na lopti”, zaključio je na kraju Dudić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P