PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

FK Borac ima novog predsjednika

Vico Zeljković je podnio ostavku, a danas je izabran novi predsjednik.

Foto: Goran Arbutina / Mondo.ba

Danas je održana Skupština FK Borac na kojoj je došlo do promjene na predsjedničkoj poziciji. Dosadašnji predsjednik FK Borac Vico Zeljković je zbog obaveza (predsjednik FSRS i od decembra novi predsjednik N/FSBiH) podnio ostavku, a na njegovo mjesto je izabrana legenda Borca Stojan Malbašić. Zeljkovićeva ostavka je usvojena jednoglasno, a isto tako jednoglasno je izabran Malbašić.

Stojan Malbašić je prošao sve u FK Borac. Prve fudbalske korake napravio je u Borcu, a na početku karijere bio je i na posudbi u BSK-u. Za prvi tim FK Borac je debitovao 5. aprila 1981. godine. Bio je član ekipe koja je 1988. godine senzacionalno osvojila Kup Maršala Tita, kao i ekipe koja je 1992. godine osvojila Mitropa kup. Upravo finalna utakmica Mitropa kupa protiv Vašutaša odigrana u maju mu je bila i posljednja u karijeri. 

U prvoj zajedničkoj sezoni Premijer lige BiH jedan dio sezone je bio glavni trener Borca, a kasnije i pomoćnik Draganu Vukši, Veliboru Stojniću i Zoranu Mariću, sadašnjem treneru Krupe. Tokom prethodnih godina radio je sa svim selekcijama u omladinskoj školi, bio je sportski direktor, direktor i sekretar stručnog štaba.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P