PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

FK Radnik ima novog trenera

Bivši selektor U21 reprezentacije BiH je novi trener FK Radnik.

Foto: Facebook

Darko Nestorović je imenovan za novog trenera Radnika nakon što je klupu bijeljinskog ligaša napustio Slavko Petrović. Ovo je odlučeno na poslednjem sastanku UO kluba, a trener Nestorović dobro poznaje prilike u Premijer ligi BiH. Trenirao je mladu reprezentaciju BiH (U 21), te Zvijezdu 09 dok je nastupala u Premijer ligi.

Nestorović je rođen 4. aprila 1965 godine u Kaknju, kao igrač ponikao je u Čeliku iz Zenice gdje je svoj prvi nastup upisao 1985. godine. Nakon Čelika prelazi u beogradski Rad, a nakon toga u Rijeku. Od inostranih klubova nastupao je za grčki Paneraikos, Ham Kam u Norveškoj a karijeru je završio u švedskoj ekipi Umea.

U trenerske vode uplovio je 2009. godine kao prvi strateg Rudara iz Prijedora, potom je radio u Slobodi iz Mrkonjić grada, a u Radniku je bio u periodu od jula mjesec 2011. do augusta 2012. godine. Nakon toga preuzima mladu reprezentaciju BiH, da bi se okušao i u Kuvajtu u ekipi Al Arabi. Potom slijedi povratak u Zvijezdu 09, 2018. godine, a poslednju sezonu radio je ponovo u Al Arabiju.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P