PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

FK Radnik podržao inicijativu za proširenje lige

I FK Radnik ima svoje mišljenje kada je u pitanju proširenje Premijer lige BiH.
Radnik - Zrinjski

Foto: FK Radnik

Saopštenje Radnika prenosimo u cjelosti i bez korekcija.

“Nakon što je FK Zvijezda pokrenula inicijativu da se Premijer liga proširi na 14 klubova, svoj stav zauzeo je i naš klub. Imajući u vidu okolnosti pod kojima je prvenstvo prekinuto, da su odigrane samo dvije trećine šampionata, te da su Zvijezda i Čelik imali šansu da izbore opstanak, iz FK Radnik dali su podršku inicijativi predsjednika FK Zvijezda, Borisa Stanišića.

“Najpoštenije bi bilo da se na zelenom terenu odlučilo o konačnoj tabeli, te da je svaki klub dobio priliku da kroz igru obezbjedi sebi adekvatnu poziciju. Mi smo uvijek bili da se prvenstvo nastavi, ali zbog zdravstvene sigurnosti igrača, šampionat je ipak prekinut. Smatramo da bi bilo pravedno i pošteno pružiti priliku svim ekipama da i naredne sezone igraju u Premijer ligi. Ovo bi bio najbolji izlaz iz ove situacije, te bi to pospješilo razvoj fudbala, kako u klubovima koji zadrže premijerligaški status, tako i na prostoru cijele BiH”, istakao je predsjednik UO FK Radnik, Predrag Perković.

FK Radnik cijeni trud i materijalno ulaganje koje je u proteklom period uradio vlasnik Zvijezde, Boris Stanišić, te bi zbog toga u svakom slučaju trebalio izaći u susret ovom klubu.

Iz našeg kluba podržavaju prijedlog da se od naredne sezone igra liga sa 14 klubova, a nadležni organi neka procijene da li će Liga u narednom period biti ponovo vraćena na 12 ekipa”, saopštili su iz FK Radnik na svojoj službenoj stranici.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P