PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

FK Sarajevo: Analiza golova u prvoj polusezoni

Analizirali smo postignute i primljene golove u prvoj polusezoni, a prva na redu je prvoplasirana ekipa na tabeli, FK Sarajevo.

Foto: FK Sarajevo

Premijerligaši su već duže vrijeme na odmoru, a uskoro bi trebali započeti sa pripremama za proljetni dio sezone. Kada ste posvećeni isključivo Premijer ligi BiH, nije lako pronaći kvalitetan sadržaj koji bi objavljivali, te nas zato i ne čitate često.

Sada smo odlučili da analiziramo na koji način su ekipe postizale i primale golove u prvom dijelu sezone, a to ćemo u narednim danima uraditi za svih 12 premijerligaša. Obzirom da ćemo ići po stanju na tabeli, prva ekipa će biti aktuelni prvak i lider, FK Sarajevo.

Postignuti golovi

Sarajevo je prvi dio sezone završilo sa 40 postignutih i 16 primljenih golova. Od 40 postignutih golova 19 je postignuto lijevom nogom, 16 golova je postignuto desnom nogom, 2 gola su postignuta glavom, 1 gol je postignut ramenom, dok su protivnički igrači 2 puta zatresli svoju mrežu.

Igrači Sarajeva su postigli 35 golova iz šesnaesterca, te 3 izvan šesnaesterca. Od 35 golova postignutih unutar kaznenog prostora, 7 je postignuto iz peterca, dok su 3 gola postignuta iz jedanaesterca. Kada su u pitanju golovi izvan šesnaesterca, jedan je postignut iz slobodnog udarca, a preostala dva iz igre.

Fudbaleri Sarajeva su postigli 6 golova nakon prekida. Tri gola postignuta su direktno nakon ubacivanja ili dodavanja iz kornera, jedan gol je postignut nakon akcije poslije izvedenog kornera (autogol Sadikua), jedan gol je postignut nakon izvedenog prekida na sredini terena (Fanimo protiv Slobode), dok je jedan gol postignut direktno iz slobodnog udarca.

Sarajevo je najviše golova postiglo nakon dodavanja ili akcija po lijevoj strani, ukupno 11, 8 golova je postignuto nakon dodavanja iz sredine terena, dok je 6 golova postignuto nakon dodavanja ili odigravanja po desnoj strani.

Ukupno 8 golova Sarajevo je postiglo nakon što su se lopte odbile od protivničke igrače, pa su tako 3 gola postignuta nakon odbijene lopte poslije šuta prema golu, po 2 gola su postignuta nakon što se lopta odbila od igrača nakon dodavanja sa lijeve i sa desne strane, dok je jedan gol postignut nakon odbijene lopte poslije dodavanja iz sredine terena.

Dva gola su igrači Sarajeva postigli nakon što su oduzeli loptu od protivničkog igrača na njihovoj polovini, dok je jedan gol postignut skretanjem lopte nakon upućenog šuta prema golu.

Primljeni golovi

Pored toga što su postigli najviše golova, Sarajevo je ekipa koja je primila najmanje golova, 16. Od tih 16 primljenih golova, protivnički igrači su 8 golova postigli desnom nogom, 6 golova lijevom nogom, te 2 gola glavom.

Golmani Sarajeva su primili 12 golova iz šesnaesterca, te 4 gola izvan šesnaesterca. Od 12 golova postignutih unutar 16 metara jedan je postignut iz penala, a zanimljivo je da ekipa Sarajeva nije primila niti jedan gol iz peterca, što nije uspjelo više niti jednoj ekipi u prvom dijelu sezone. Kada su u pitanju golovi izvan šesnaesterca, jedan su primili iz slobodnog udarca a preostala tri iz igre.

Ekipa Sarajeva je primila ukupno pet golova nakon prekida, tri gola su primili nakon ubacivanja iz slobodnog udarca, jedan gol nakon ubacivanja iz kornera, te jedan gol direktno iz slobodnog udarca.

Protivnici Sarajeva su najviše golova postigli nakon akcija ili dodavanja sa svoje lijeve strane (desna strana odbrane Sarajeva), ukupno 5, tri gola su primili nakon napadačkih akcija po desnoj strani (lijeva odbrambena strana Sarajeva), dok su dva gola primili nakon dodavanja iz sredine terena.

Preostala četiri gola primljena su nakon odbijenih lopti od strane igrača Sarajeva. Ekipa Sarajeva je primila dva gola nakon odbijenih lopti poslije dodavanja sa lijeve strane, jedan nakon odbijene lopte poslije dodavanja sa desne strane, te jedan nakon odbijene lopte poslije upućenog šuta prema golu.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

1 thought on “FK Sarajevo: Analiza golova u prvoj polusezoni

  1. Odlicno Vi vodite ovaj portal, steta sto ne pratite kompletan sport iz BiH-a. Mislim da je vrijeme da dobijemo normalan sportski portal. Vi mozete nesto kulturno i dobro napravit, navijam za vas..

Comments are closed.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P