PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

FK Sarajevo čeka pozitivno rješenje koncesije nad stadionom

FK Sarajevo se oglasio nakon informacije da će se sutra raspravljati o stadionu Koševo.

FK Sarajevo je objavio saopštenje nakon što su se pojavile informacije da će Općinsko vijeće Općine Centar sutra razmatrati inicijativu kluba da se stadion Koševo dodijeli na upravljanje Sarajevu u narednih 30 godina. Saopštenje FK Sarajevo prenosimo u cjelosti.

“Na osnovu informacija iz medija o predloženom dnevnom redu za sutrašnju 54. redovnu sjednicu Općinskog vijeća Fudbalski klub Sarajevo obavještava vijećnike, načelnika, te navijače i cjelokupnu javnost da se Klub raduje početku rješavanja problematike upravljanja Olimpijskim stadionom “Asim Ferhatović Hase”. 

Pravno gledajući, Klub je svjestan da je sutrašnji eventualni prijedlog početak opširnih dogovora sa nadležnim institucijama, te da svaka saglasnost i odobrenje OV-a idu u prilog spremnosti Kluba da stadion učine najboljim u državi. 

FK Sarajevo se nada da su informacije o traženju odobrenja za davanje koncesije nad stadionom Klubu istinite, te da su nadležne institucije prepoznale momenat za ispunjenje prethodno datih obećanja, što bi predstavljalo prvi konkretan korak”, stoji u saopštenju.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P