PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

FK Sarajevo: Nećemo potpisati nepotpun Memorandum o razumijevanju

FK Sarajevo se oglasio po pitanju ponude Općine Centar o preuzimanju stadiona Asim Ferhatović Hase na upravljanje.

Nakon informacije da će Općina Centar dati stadion Asim Ferhatović Hase na upravljanje FK Sarajevo, oglasili su se i iz Bordo kluba. Saopćenje prenosimo u cjelosti.

“Općina Centar danas je na adresu Kluba dostavila Memorandum o razumijevanju čiji cilj je definisanje upravljačkih prava Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase. 

Članom 2. Memoranduma o razumijevanju Općina se obavezuje da će potpisom ugovora Olimpijski stadion AFH dodijeliti na upravljanje i korištenje Klubu po cijeni od 1 KM mjesečno. 

Fudbalski klub Sarajevo odmah danas uputio je odgovor na dostavljeni Memorandum kojim se traži definisanje pitanja poput sljedećih: 

  • U slučaju preuzimanja vlasništva nad stadionom, da li FK Sarajevo ima potpunu kontrolu nad ulaganjima i infrastrukturnim radovima na stadionu? Koje su daljnje obaveze FK Sarajevo?
  • Da li ovo znači da Općina Centar namjerava prestati ulagati u stadion?
  • O kojem vremenskom okviru upravljanja stadionom se radi?
  • Šta će se desiti nakon privođenja objekta krajnjoj namjeni u skladu sa postojećim regulacionim planom? Šta to znači za FK Sarajevo?
  • Šta se dešava sa trenutno iznajmljenjim prostorima u okviru stadiona – da li ona također prelaze pod upravljanje FK Sarajevo? 

Danas dostavljeni Memorandum o razumijevanju predstavlja nedovršen dokument kojim nisu definisani odgovori na najvažnija pitanja koja godinama muče Klub, navijače i širu javnost. 

Dokumente prenosimo u cijelosti. 

Memorandum o razumijevanju

FK Sarajevo Odgovor na poziv “, stoji u saopštenju FK Sarajevo.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P