PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

FK Sarajevo se oglasio saopštenjem

Iz bordo kluba kažu kako je poduzet niz mjera u cilju sprečavanja širenja korona virusa, te da su odgođeni treninzi svih selekcija.

Foto: Klix.ba

Nakon instrukcija Kriznog štaba Ministarstva Kantona Sarajevo u cilju prevencije širenja koronavirusa, Fudbalski klub Sarajevo poduzeo je niz mjera koje za cilj imaju sprečavanje širenja virusa, zaštitu svih uposlenika, te podizanja svijesti navijača i javnosti. 

Jučer i danas obavljena je dodatna dezinfekcija stadiona Asim Ferhatović Hase, Trening centra Butmir i zgrade Kluba. 

Medicinski tim jučer je održao sastanak sa igračima prvog tima, stručnim štabom i tehničkim osobljem u cilju informisanja o načinima sprečavanja širenja korona virusa, te eliminisanja svih potencijalnih komplikacija. 

Treninzi Omladinskih selekcija odgođeni su do daljnjeg, a svi akademci otputovali su svojim kućama. 

Odlukom Fudbalskog kluba Sarajevo na osnovu naredbe Kriznog štaba Federacije BiH, sedmični plan treninga prvog tima je također promijenjen. 

Naime, svi igrači zajedno sa stručnim štabom u narednim danima boravit će u svojim kućama u Sarajevu. Igračima nije dozvoljeno napuštanje Kantona Sarajevo, te je strogo zabranjeno zadržavanje na mjestima javnog okupljanja (tržni centri, restorani, kafići, kina itd). 

U cillju očuvanja zdravlja, igrači i ostalo osoblje su u narednom periodu dužni postupati po naredbama i preporukama Kriznog štaba FBiH, Ministarstva Zdravstva KS, NS/FS BiH, Menadžmenta FK Sarajevo i Medicinskog tima FK Sarajevo. Svako odstupanje od navedenog smatrat će se kršenjem važeće odluke Kluba. 

Svim uposlenicima tokom naredne sedmice naložen je rad od kuće. 

BORDO Fan Shop od subote 14. marta neće raditi, a svi navijači kupovinu mogu obaviti na ONLINE platformi klikom na LINK. Također, svi navijači mogu se učlaniti i ONLINE klikom na LINK.

U momentu niti jedan igrač i uposlenik Kluba ne pokazuju simptome zaraze korona virusom. Sve poduzete mjere su iz predostrožnosti. 

O svim naknadnim izmjenama Fudbalski klub Sarajevo će pravovremeno informisati javnost i navijače. 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P