PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

FK Sarajevo sinoć upisao još jedan jubilej

Fudbalski klub Sarajevo je sinoć postao drugi klub koji je proveo 100 kola na prvom mjestu.

Foto: Klix.ba

Sarajevo je sinoć protiv Širokog Brijega upisalo pobjedu i sada sa utakmicom više ima četiri boda više na tabeli u odnosu na prvog pratioca. Svoj susret danas će odigrati Željezničar i Čelik, ali na vrhu tabele neće biti promjena, pa će tako Sarajevo treće kolo zaredom, a peto kolo ukupno ove sezone, provesti na prvom mjestu na tabeli Premijer lige BiH.

Prije ovog kola Sarajevo je na vrhu tabele provelo 99 kola, pa je sinoćnjom pobjedom stiglo do jubileja, jer će ovo biti 100. kolo na vrhu tabele Premijer lige BiH. Za sada je na prvom mjestu šesterostruki prvak BiH Zrinjski, koji je na liderskoj poziciji proveo 117 kola. Zrinjski i Sarajevo su ujedno i jedine ekipe koje su provele trocifren broj kola na prvom mjestu. 

Sarajevo je najviše kola na vrhu tabele bilo u sezoni 2006/07, kada su osvojili šampionsku titulu. Izabranici Husrefa Musemića su tada 28 od 30 kola proveli na prvom mjestu na tabeli. 

Na trećem mjestu nalazi se Široki Brijeg, koji je bio lider 92 kola, a četvrta je ekipa Željezničara, koja je na samom vrhu tabele provela 87 kola. Top 5 klubova zatvara banjalučki Borac, koji je bio lider tačno 50 kola. Lideri na tabeli bili su još Leotar, Modriča, Sloboda, Tuzla City, Velež, Čelik, Orašje, Mladost DK, Olimpic, Rudar-Prijedor, Rudar Ugljevik i Krupa.

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P