PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Fudbaleri Borca odlaze na Zlatibor

Igrači Borca će pripreme nastaviti na Zlatiboru.
Borac trening

Foto: FK Borac

Fudbaleri Borca jutros putuju na Zlatibor, gdje će obaviti drugi dio priprema za narednu sezonu, a u autobusu sa obilježjima Banjalučana, koji će se prvi put koristiti za klupske potrebe naći će se 28 igrača.

Na spisku kandidata za prvi tim, koji će u predstojećem šampionatu jurišati na najviši plasman našli su se golmani Luka Damjanović, Mladen Kukrika i Bojan Pavlović, te fudbaleri Siniša Dujaković, Marin Galić, Marko Jovanović, Đorđe Milojević, Nemanja Janičić, Kruz Daglas Oliveira, Đorđe Ćosić, Aleksandar Subić, Filip Račić, Marko Kujundžić, Vladan Danilović, Aleksandar Radulović, Dejan Bosančić, Marko Brtan, David Čavić, Stojan Vranješ, Dino Kalesić, Almedin Ziljkić, Goran Zakarić, Ivan Crnov, Mamadu Đalo, Saša Kajkut, Bojan Marković, Jovo Lukić i Amar Cerić.

Na spisku putnika našao se i mladi Cerić, koji je prije nekoliko dana stigao u Borac iz prijedorskog Rudara. Cerić je rođen 17. februara 2002. godine, a prošle godine je nastupio u deset utakmica Premijer omladinske lige BiH za Rudar koji je bio jedno od najprijatnijih iznenađenja lige. Cerić ima pravo nastupa za juniorski tim Borca i naredne sezone.

Banjalučani će u Srbiji odigrati pet utakmica, ali je došlo do promjene prvog rivala.

“Zbog pozitivnih na virus korona u ekipi Radnika, Surduličani neće biti na Zlatiboru, tako da ćemo 11. jula igrati sa subotičkim Spartakom. Ostala četiri rivala ostaju ista. To znači da 14. jula igramo sa Inđijom, a pet dana kasnije sa Javorom. Za 19. juli zakazan je susret sa Trepčom, dok 21. igramo sa Čukaričkim. U prva dva susreta priliku će dobiti svi fudbaleri, a duelima sa Javorom i Čukaričkim onim koji su bliže prvom timu. U susretu sa Trepčom pružićemo šansu onima koji su do tada imali manju minutažu. Po povratku ćemo 25. jula odigrati generalnu provjeru protiv Krupe u kojoj će priliku dobiti 11 plus tri igrača, koji će igrati u prvom kolu protiv Mladosti. Ostali fudbaleri će imati priliku da dan ranije ili dan kasnije odigraju još jednu utakmicu, ali rival još nije dogovoren”, rekao je Jagodić za Glas Srpske.

Iskusni stručnjak da situacija zbog pandemije virusa korona neće poremetiti rad na Zlatiboru.

“Planirali smo uz tih pet utakmica i 20 treninga, a kao i prošle godine sigurno je da ćemo imati fantastične uslove za rad. Pridržavaćemo se svih pripisanih pravila i siguran sam da će sve proteći u najboljem redu”, zaključio je Jagodić.

Izborna Skupština Borca održaće se 6. augusta, a na njoj će biti izabran nasljednik dosadašnjeg predsjednika Vice Zeljkovića. Aktuelni prvi čovjek kluba povlači se sa ove funkcije jer trenutno obavlja funkciju predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske, a biće njihov kandidat za predsjednika FS BiH.

“Svom nasljedniku ostavljam stabilan i finansijski siguran Borac, sa odličnom perspektivom i svijetlom budućnošću”, rekao je Zeljković.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P