PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Gdje su na tabeli bili premijerligaši nakon devet kola prošle sezone?

Ono što svakako upada u oči je da se na prvih šest mjesta na tabeli ove sezone u odnosu na prošlu nalazi pet istih ekipa.

Tuzla City je poprilično neočekivano lider nakon devet odigranih kola sa dvadeset bodova, a znate li kako su stajali na tabeli prošle godine nakon devet odigranih utakmica? Tuzlaci su prošle sezone debitovali u Premijer ligi BiH i nakon devetog kola imali su sedam bodova i nalazili su se na desetom mjestu.

Prošle sezone u ovom periodu lider na tabeli bila je ekipa Željezničara, koja je imala identičan broj bodova kao što danas ima Tuzla, što znači da su u odnosu na prošlu sezonu do sada osvojili jedan bod manje.

Sarajevo je evidentno u krizi i poprilično je neuvjerljivo na gostujućim terenima, ali u odnosu na prošlu sezonu nalaze se jednu poziciju niže i imaju jedan bod manje. Viceprvak naše zemlje Zrinjski prošle sezone bio je nakon devet kola na trećoj poziciji sa 16 bodova, a sada se nalazi na četvrtoj poziciji sa isto toliko bodova.

Svakako najveće razočarenje je ekipa Širokog Brijega, koja je prošle sezone u ovom periodu bila četvrta i imala je šest bodova više nego danas. Na petom i šestom mjestu bili su Sloboda i Radnik, baš kao i sad, s tim što su ove sezone zamijenili pozicije. Sloboda je osvojila isti broj bodova kao i tada, dok je Radnik osvojio jedan bod manje u odnosu na prošlu sezonu.

Isti broj bodova ove i prošle sezone (12) osvojio je Čelik, ali je prošle sezone zauzimao sedmo mjesto nakon devet kola, dok je sada osmi. Mladost je bila deveta sa devet osvojenih bodova, a sada se nalaze jedno mjesto ispod zone opstanka sa osam bodova. Zvijezda 09 se nalazi na posljednjem mjestu sa tri osvojena boda, a isto mjesto su zauzimali i prošle sezone nakon devet kola, ali su tada imali četiri boda.

Ono što svakako upada u oči je da se na prvih šest mjesta ove sezone u odnosu na prošlu nalazi pet istih ekipa (Željezničar, Sarajevo, Zrinjski, Sloboda i Radnik), a umjesto Širokog Brijega ove sezone je u prvih šest na tabeli hit dosadašnjeg dijela prvenstva Tuzla City.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P