PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Gradska uprava Zenice izdala saopštenje povodom trenutne situacije u NK Čelik

Povodom trenutne situacije u NK Čelik Gradska uprava Zenice i gradonačelnik Fuad Kasumović objavili su saopštenje za javnost, koje prenosimo u cijelosti bez ikakvih intervencija

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, kao i kompletna sportska javnost u našem gradu i šire, neugodno je iznenađen i razočaran neodigravanjem utakmice 15. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Čelika zbog neizmirenih obaveza kluba s Bilinog polja prema bivšim igračima i trenerima.

Gradonačelnik i Gradska uprava Zenice s ciljem istinitog informisanja javnosti, a posebno navijača NK Čelik, podsjećaju da klub ima svoju legalne organe, prije svih Skupštinu koja je i prihvatila ulazak “Han–Group”, odnosno gospodina Olgun Aydina, kao investitora u klub.

Grad Zenica ne upravlja procesima u NK Čelik, kao što to ne radi ni u jednom od stotinu udruženja građana u Zenici.  

Grad je ispunio i ispunjava svoje obaveze proistekle iz Protokola potpisanog u aprilu 2018. godine od strane gradonačelnika Kasumovića, vlasnika “Han-Group” Olgun Aydina i predstavnika NK Čelik.

Podsjećamo, Nogometnom klubu Čelik na korištenje na period od 15 godina ustupljen je stadion Bilino polje, a obezbijeđen je i moratorij na izvršenje obaveza NK Čelik prema svim javnim preduzećima čiji je osnivač Grad Zenica. Počev od avgusta 2018. godine gradonačelnik Kasumović potpisao je ukupno 15 rata za servisiranje otplate reprograma duge NK Čelik prema Poreznoj upravi FBiH. Po ovom osnovu, iz Budžeta Grada Zenica na osnovu reprograma duga uplaćeno je 331.710,45 KM, od čega je 221.140,50 KM u 2019. godini. Pored ovih finansijskih obaveza iz Protokola, Grad Zenica je NK Čelik pomogao još sa blizu 100.000 KM. Takođe, Grad Zenica ostao je pri stavu da je spreman zajedno sa investitorom raditi na projektu izgradnje dva pomoćna nogometna terena na lokaciji “Plandište” za potrebe buduće akademije NK Čelik, za što je konačno dostavljena projektna dokumentacija i o čemu bi trebalo raspravljati Gradsko vijeće.

Obzirom na navedeno i stanje koje trenutno vlada u NK Čelik, gradonačelnik i Gradska uprava pozivaju na HITNO održavanje sjednice Skupštine NK Čelik i ostalih upravljačkih struktura i usvajanja relavantnih zaključaka, sve kako bi navijači i cjelokupna javnost znali šta se dešava u klubu i kakvi su planovi za budućnost.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P