PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Gradska uprava Zenice tvrdi: Uplatili smo sredstva za spas Čelika, sada je na potezu klub

Gradska uprava traži da se što prije imenuju rukovodeći organi kluba

Zvijezda

Gradska uprava Zenice objavila je danas putem zvanične stranice da je uplaćen određen iznos sredstava za pomoć NK Čelik u borbi sa velikim dugovanjima koja ugrožavaju budućnost kluba.

Zanimljivo, nije precizirano o kojem se iznosu radi, ali iz uprave upozoravaju da je ovo tek početak pomoći i da će sada na potezu biti klub.

Saopštenje prenosimo u potpunosti.

“Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je danas zaključak o odobravanju značajnih novčanih sredstava Nogometnom klubu Čelik za sticanje uslova za nastupanje u takmičenjima NS/FS BiH. Gradska uprava Zenica apeluje na Udruženje građana NK Čelik da se hitno održi Skupština kluba, odnosno Udruženja na kojoj bi se izabrali legalni organi, Skupština, Upravni odbor, a zatim i menadžment. Gradonačelnik i Gradska uprava podsjećaju, kako su spremni finansijski i na svaki drugi način pomoći NK Čelik i sa legitimnim predstavnicima Udruženja sarađivati s ciljem stabilizacije stanja u jednom od simbola našeg grada.  Iz istih razloga, apeluje se na v.d. predsjednika Skupštine i entuzijaste koji trenutno vode aktivnosti oko opstanka kluba, da izaberu i na Bilino polje uvedu certificiranu revizorsku kuću za što je Grad osigurao sredstva, a sve kako se znalo stvarno stanje dugova NK Čelik”, stoji u saopštenju objavljenom na zvaničnoj stranici Gradske uprave Zenica.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P