PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Grozno suđenje obilježilo meč u Banja Luci

Borac je slavio protiv Veleža, ali je glavni akter utakmice definitivno bio sudija Miloš Gigović.

FK Borac je slavio pobjedu nad FK Velež rezultatom 2:0, ali utakmicu nisu obilježili dobri potezi nego grozno suđenje sudije Miloša Gigovića iz Gradiške.

Borac je dobro otvorio utakmicu i u drugoj minuti se u prilici našao kapiten Stojan Vranješ, ali je njegov odličan šut odbranio golman Adnan Bobić. Do kraja poluvremena nije bilo izglednijih prilika niti na jednoj strani, pa je sudija Gigović odlučio da bude glavni akter.

Već u trećoj minuti Gigović je zbog prigovora dodijelio žuti karton krilnom napadaču Veleža Obrenu Cvijanoviću. Sudija iz Gradiške je često prekidao igru, a u 28. minuti zbog bezazlenog prekršaja u napadu pokazuje Brandau prvi žuti karton na utakmici. Nekoliko minuta kasnije i Zeljković je zbog prekršaja na centru terena, kakvih vidimo desetak na utakmici, dobio žuti karton.

Do kraja prvog poluvremena još dva puta su dosuđeni najblaže rečeno smiješni prekršaji za Borac, prvo Faruku Bihorcu u 44. minuti, kada je ispred Vojnovića čisto izbio loptu, a potom i Melvinu Osmiću, koji je na ivici šesnaesterca bio jači u duelu od igrača Borca, ali je sudija odlučio da dosudi prekršaj.

U prvom poluvremenu bilo je jasno da sudija nema ujednačen kriterij, a to je postalo jasno u prvih 15-ak minuta drugog poluvremena. U 51. minuti Brandao je u skoku rukom zakačio štopera domaćih Marka Jovanovića, a Gigović je bez razmišljanja pokazao drugi žuti karton.

U 55. minuti Vranješ u skoku ispruženom rukom udara jednog igrača Veleža, ali dobija samo opomenu. Minutu kasnije Vojnović povlači Ćivića, a sudija Miloš Gigović svira kontra faul.

U 59. minuti zbog prigovora i trener Feđa Dudić dobija žuti karton.

Igrala se 60. minuta kada je Borac uspio iskoristiti brojčanu nadmoć. Đorđe Ćosić je odlično centrirao sa lijeve strane, a Goran Zakarić je skočio i savladao golmana Veleža Adnana Bobića.

U 66. minuti napokon je i igrač Borca Marko Brtan dobio žuti karton, ali vjerovatno ni Gigović nije mogao previditi opasnu igru nogom prema glavi protivnika, mada je i u toj situaciji pogriješio jer je trebao pustiti prednost, obzirom na to da su igrači Veleža bili u dobroj poziciji. Nakon tog prekršaja, samo je sudija vidio prekršaj u napadu.

Nakon ovoga sudija je pustio da se igra malo razvije i nije pravio toliko grešaka. Međutim, Borac u 88. minuti nakon jednog kornera stiže do drugog gola, kojeg je postigao Douglas Cruz, ali ostala je dilema da li je Cruz prilikom postizanja gola faulirao defanzivca gostiju Bihorca.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, pa je tako Borac upisao novu pobjedu.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P