PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Hajdarević obnovio ugovor, na Grbavicu se vraća nekadašnji napadač Željezničara?

Haris Hajdarević ostaje na Grbavici

foto: Adem Ćatić, fkzeljeznicar.ba

Veznjak Željezničara Haris Hajdarević obnovio je saradnju sa klubom i nosit će plavi dres i u narednoj sezoni.

Željezničar je danas ozvaničio nastavak saradnje sa fudbalerom rođenim 7. oktobra 1998. godine, koji je ranije nosio i dres mlade reprezentacije BiH. Hajdarević je prošle sezone odigrao ukupno 21 utakmicu za Željezničar, a dosad je u karijeri već sakupio 101 nastup u dresu Željezničara. Igrao je i za Slobodu, te za turski Boluspor.

Inače, na Grbavici se aktivno radi na kompletiranju ekipe za narednu sezonu. Većina igrača iz prošle sezone ostat će klubu vjerna i u predstojećoj, ali će se naći i određena pojačanja. Klub su već pojačali krilni napadač Clerismario Santos Rodrigues, te centralni napadač Dženan Haračić, ali njihovim dolascima prelazni rok na Grbavici nije završen.

Blizu povratka u klub je i Dženis Beganović, koji je u prošlosti već nosio dres Željezničara. Beganović je sa Grbavice otišao prije četiri i po godine, a trebao bi se vratiti kao puno iskusniji i kompletniji igrač, te igrač koji može po potrebi popuniti više pozicija. Ipak, dogovor sa njim još uvijek nije finaliziran, ali je blizu. Beganović je slobodan u izboru nove sredine nakon isteka ugovora sa Slobodom.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P