PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Haris Kaljanac će suditi najveću utakmicu domaćeg fudbala

Određene su sudije za utakmice 18. kola Premijer lige BiH, u kojem će se odigrati najveći derbi bh. fudbala.
Sudije

Za vikend će se odigrati utakmice 18. kola Premijer lige BiH, a najviše pažnje svakako će privući derbi sarajevskih rivala. Pravdu na ovom susretu će dijeliti Haris Kaljanac iz Sarajeva, sa asistentima Amerom Macićem i Amirom Kadićem. Četvrti sudija je Irfan Peljto, a dodatne sudije iza golova će biti Admir Šehović i Ermin Sivac. Kaljanac je do sada sudio dva sarajevska derbija, oba puta na Grbavici. Prvi derbi je završen podjelom bodova (2:2), a drugi je iz ove sezone, kada je bilo 5:2 za Željezničar. Ovaj meč na rasporedu je u subotu od 16 sati.

U subotu u 13 sati gradski derbi će igrati Sloboda i Tuzla City. Glavni sudija na ovoj utakmici će biti Dragan Petrović iz Banja Luke, a asistiraće mu Bojan Maksimović i Goran Dujak. Četvrti sudija u Tuzli će biti Luka Bilbija, a baš kao i na Koševu, i na ovom susretu će biti prisutne sudije iza golova. Taj posao će obavljati Frano Jelić i Goran Paradžik.

U istom terminu kao i utakmica na Koševu odigraće se i meč između Zrinjskog i Mladosti. Glavni arbitar u Mostaru će biti Danijel Bojo iz Kiseljaka, a njegovi asistenti će biti Strahinja Vuković i Josip Čolić. Četvrti sudija u Mostaru je Adis Mulahasanović.

U nedjelju će u 13 sati svoj susret odigrati Radnik i Velež, a sudijsku trojku predvodi Admir Musić iz Sarajeva. Njegovi asistenti će biti Emir Zahiragić i Arnel Novalić, dok će četvrti sudija biti Semir Sarajkić.

U istom terminu utakmicu će odigrati Čelik i Borac, a taj meč će suditi Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva. Stefan Tešanović i Moamer Čaušević će biti asistenti u Zenici, dok će četvrti sudija biti Mateo Musa.

U nedjelju u 16 sati kolo će zatvoriti utakmica Široki Brijeg – Zvijezda 09. Sabrija Topalović iz Zenice delegiran je za glavnog suca ove utakmice, a Boris Dujmović i Jure Musa će biti njegovi asistenti. Četvrti sudija u Širokom Brijegu će biti Mario Jelić iz Banja Luke.

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P