PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Hebibović će ipak igrati protiv Širokog Brijega, Franjić pauzira još jedno kolo

Danas je zvanično potvrđeno da će desni bočni Sarajeva imati pravo nastupa u sutrašnjem duelu, dok će igrač Širokog Petar Franjić ipak propustiti duel na Koševu.

Foto: radiosarajevo.ba

Jučer je održana sjednica Apelacione komisije N/FSBiH na kojoj se, između ostalog, raspravljalo i o žalbi FK Sarajevo na kaznu određenu Anelu Hebiboviću. Podsjetimo, Hebibović je u duelu protiv Zrinjskog zbog prigovora dobio crveni karton i suspendovan je na tri utakmice, a posljednja je trebala biti sutra, protiv Širokog Brijega.

Međutim, FK Sarajevo se žalio na ovu odluku i Apelaciona komisija je razmotrila zaključke i smanjila suspenziju. Jučer su objavljene nezvanične informacije da je kazna smanjena, a one su danas zvanično potvrđene, jer u rubrici “Neodrađene suspenzije” u comet sistemu N/FSBiH više nema imena Anela Hebibovića, koji će tako sutra zauzeti svoje mjesto uz desnu aut liniju.

Komisija je raspravljala i o žalbi Širokog Brijega na kaznu Petru Franjiću. Franjić je dobio crveni karton u kup utakmici protiv Sarajeva i kažnjen je sa pet utakmica zabrane igranja. Apelaciona komisija je uvažila žalbu Širokobriježana i smanjila je kaznu sa pet na četiri utakmice, pa će tako Franjić ipak propustiti ovo kolo, ali će biti na raspolaganju u domaćem meču protiv Veleža.

Također, N/FSBiH je odbio žalbu FK Sarajevo za smanjenje kazne Dževadu Šariću. 

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P