PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

HŠK Zrinjski: Plan je s ekipnim treninzima krenuti 23. maja

Prema planu koji je predstavljen individualni treninzi bi trebali započeti sredinom maja, a zatim bi se ako to uslovi dopuste započeli timski treninzi.
Zrinjski Utrecht

Foto: Hercegovina.info

Čelnici Fudbalskog saveza BiH i predstavnici klubova BH Telecom Premijer lige jučer su na video-konferenciji razmatrali mogućnosti nastavka fudbalskih takmičenja.

O sastanku na kojem je predstavljen plan aktivnosti NS BiH za hercegovina.info je govorio direktor marketinga HŠK Zrinjski Mario Pandža.

– Kao što je bilo i očekivano, klubovi su dobili nešto više informacija nego na onom prvom sastanku prije dvije sedmice, ali smo iz objektivnih razloga sve ključne datume primorani i dalje uzimati uslovno. Naš stav je nepromijenjen, jer se i dalje nadamo da će se takmičenje moći nastaviti i završiti. Vidjet ćemo što donose sedmice pred nama, odnosno hoće li klubovi dobiti zeleno svjetlo za početak treninga, jer je to preduslov za nastavak prvenstva početkom juna, kazao je Pandža za hercegovina.info.

Prema planu koji je predstavljen individualni treninzi bi trebali započeti sredinom maja, a zatim bi se ako to uslovi dopuste započeli timski treninzi.

– Nakon individualnih treninga i onih na kojima bi igrači trenirali u manjim grupama, plan je da se s timskim treninzima krene 23. maja, odnosno dvije sedmice prije eventualnog nastavka prvenstva, ali opet pod pretpostavkom da će dozvolu za to dati nadležne institucije, jer ta odluka nije na Savezu i klubovima, istakao je za hercegovina.info direktor marketinga HŠK Zrinjski Mario Pandža.

Izvor: Hercegovina.info

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P