PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Husić završio karijeru, ekspresno pronađena zamjena

Anel Husić je zbog hronične povrede okončao karijeru u 26. godini, a Sloboda je odmah pronašla zamjenu za njega.

Foto: FK Sloboda

Početkom nove takmičarske sezone, ugovor za tuzlanskom Slobodom je potpisao Anel Husić u trajanju od jedne godine. Bio je to njegov povratak u crveno crni dres. Nakon četiri kola, u novoj takmičarskoj sezoni, Husić je odlučio da završi karijeru.

“Došao sam u Slobodu s ciljem da iskoristim svoje iskustvo i doprinesem ostvarenju klupskih ciljeva. Nažalost, u prvim utakmicama sam vidio da je povreda ostavila traga na moju psihu i da ne mogu pružati partije kakve bi i sam želio”, kazao je dvadesetpetogodišnji Anel Husić za službenu stranicu FK Sloboda.

Tekuća sezona je označena kao sezona stabilizacije FK “Sloboda” u svim njenim segmentima.

“Ljudi koji su trenutno u klubu čine velike napore, ulažu svoj novac i svoje vrijeme da od kluba kakav je Sloboda naprave veliku instituciju i vrate joj sjaj kakav i zaslužuje. Sloboda je iznad svih nas. Ja ne mogu biti nepravedan prvo prema sebi, a onda i prema drugim ljudima. Situacija je takva i mi moramo dalje”, dodao je Husić i najavio je kraj svoje karijere, što predstavlja veliko iznenađenje:

“Nažalost, iako sam još relativno mlad fudbaler, ovo je kraj moje karijere. Svjestan sam opasnosti svake naredne povrede ramena i ne želim rizikovati. Uz Slobodu ću ostati sve vrijeme i biti ću vjerni navijač i podrška svima.”

Husić je danas odradio svoj posljednji trening. Zahvalio se saigračima i poželio im sreću u nastavku takmičenja. “Uprava, stručni štab, moji saigrači, svi su mi podrška u ovom teškom momentu. Hvala im na tome. Ovo je zaista jedna nova Sloboda i to se osjeti u svlačionici, iako se još ne osjeti na rezultatima. Veliko hvala i tuzlanskoj publici, svim Slobodinim navijačima, Fukarama. Ovdje sam bio i domaći fudbaler, dolazio sam i kao gost, ali sam uvijek na prelijep način dočekan i uvijek sam dobijao podršku, a to se ne zaboravlja”, dodao je na kraju razgovora Anel Husić.

Posljednjih nekoliko sedmica FK Sloboda je u potrazi za ciljanim pojačanjima koji bi unaprijedili ekipu i kako bi bili konkurentniji u novoj sezoni  M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Spletom okolnosti karte su se poklopile jer je ekipa ostala bez iskusnog napadača, Anela Husića, koji je iznenadno objavio prinudni kraj karijere dok je novi fudbaler Slobode prekinuo saradnju sa ekipom Tuzla City. Angažman Dženisa Beganovića se odvio krajnje korektno i u roku od nekoliko sati su dogovoreni svi uslovi.

„Sretan sam zbog dolaska u tim kakav je Fudbalski klub „Sloboda“, klub sa dugogodišnjom tradicijom i navijačima koji su sigurno među najboljim. Mogu obećati da ću svojim trudom i angažmanom na treningu nastojati nametnuti se šefu stručnog štaba, te da ću se na takav način izboriti za svoje mjesto u timu“, kazao je Beganović za zvaničnu stranicu FK Sloboda.  

Beganović u Slobodu dolazi iz Tuzla Citya, a prije toga je nastupao za češki Znojmo, Željezničar, Metalleghe i Kom iz Podgorice.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P