PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Husref Musemić: Svjestan sam da Sarajevo ne igra ni približno kao što je igralo

Trener Sarajeva Husref Musemić bio je generalno zadovoljan onim što je njegova ekipa prikazala, obzirom na sve probleme sa kojima se susreće.

foto: FK Sarajevo

Sarajevo je teškom mukom savladalo Borac rezultatom 1:0. Trener Sarajeva Husref Musemić je generalno bio zadovoljan onim što je njegova ekipa prikazala, ali je burno reagovao na pojedina pitanja na konferenciji za novinare.

“Danas je voljni momenat kod igrača bio na nivou i prvo poluvrijeme smo odigrali sasvim korektno. Imali smo dvije-tri dobre šanse, i Borac je jednom šutirao prema golu. Ne znam šta je bilo sa penalom na početku, da li je bio ili nije, da je svirao ko zna šta bi bilo. Po meni je to bilo puno bolje nego što je bilo u prethodnim utakmicama. Drugo poluvrijeme smo krenuli sasvim solidno ali sa izmjenama i kad smo krenuli svi naprijed imali smo situaciju kada je Borac bio jako opasan iz dvije-tri kontre, i kada je Kajkut kvalitetno pogodio stativu, tako da smo tu imali i malo sreće. Ipak, na kraju se isplatila želja i borbenost igrača i zasluženo smo pobijedili”, rekao je na početku Musemić.

Musemić je prokomentarisao i bodovnu razliku za rivalima, kao i bodovno stanje u odnosu na prošlu sezonu.

“Svi smo mi tu negdje, u bod-dva i ima još jako puno da se igra. Nije mi nikako jasno, znajući koliko problema imamo od samog početka priprema i koliko nam igrača nedostaje, zašto se stalno postavlja jedno te isto pitanje? Ja sam danas uveo pet napadača koje sam imao, ja više nisam imao nijednog na klupi da ga uvedem. Je li vi mislite da Sarajevo može da igra na istom nivou kao što je igralo proljetos? Ne može da igra jer nema tih igrača, a ovi igrači koji su tu su povrijeđeni. Zaostatak nije veliki a ja sam svjestan da Sarajevo ne igra ni približno kao što je igralo, ali mi imamo jako puno problema. Nama se u ovom trenutku možda i najkvalitetniji vezni igrač, Gavrić, koji je u najboljoj formi povrijedi. Je li trener kriv što Gavrić ne može da igra? I Zinedine Zidane je rekao: “Jednu pobijedimo OK, jednu izgubimo i odmah treba smjenjivati”. Pa evo, hoćete li da me smijenite? Smijenite me, radite šta hoćete. Zašto se više postavljaju takva pitanja kada se zna u kakvim smo problemima? Mi smo Europu odigrali sasvim korektno, nismo se obrukali. Nama fali četiri-pet možda i najkvalitetnijih igrača od prošle godine, i koja to ekipa u svijetu može to da podnese? Dajte malo razuma i solidarnosti, podrške u smislu onoga što se dešava i šta je stvarnost, a ne postavljati pitanja “igru briši, bodove piši”, to su floskule koje su davno prošle”, zaključio je na kraju trener Sarajeva Husref Musemić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P