PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

I Zeljkoviću stradali prednji križni ligamenti

Nakon što je objavljeno da su golmanu Zrinjskog Ivanu Brkiću stradali prednji križni ligamenti, isto se nažalost desilo i veznjaku Veleža Samiru Zeljkoviću.
Samir Zeljković

Veležovcu Samiru Zeljkoviću stradali su prednji križni ligamenti koljena. Prema prvim procjenama, za njega je sezona završena, što je veliki hendikep. “Ovo je svakako veliki udarac za nas, jer je Zeljković bio jedan od najvažnijih naših igrača”, izjavio je trener Feđa Dudić.

“Sada ovo uveliko kvari naše planove za prelazni rok, jer smo sada došli u situaciju da potpuno neplanski moramo tražiti igrača za njegovu poziciju. Najvažnije je u ovom trenutku vidjeti gdje i kako će se odraditi operacija, kako bi što prije krenuo s procesom rehabilitacije. Nažalost, kod ovakvih operacija potrebno je najmanje pola godine za oporavak, zato je vrlo vjerojatno sezona gotova za Samira”, dodao je Dudić.

Od trenutka kada je stigao u Velež, Zeljković je odigrao 54 utakmice u Prvoj ligi FBiH, te 17 u ovoj sezoni Premijer lige. Igrao je na poziciji stopera, ali i zadnjeg veznog i ove sezone je bio nezamjenljiv u prvoj postavi. Da stvar bude gora, na ozljedu zadnje lože žali se Argentinac Dario pa neće biti na raspolaganju za utakmicu protiv Radnika, a zbog kartona neće biti ni Makedonca Urdinova.

Izvor: Dnevni-list.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P