PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Igrači NK Čelik uputili pismo gradonačelniku Kasumoviću

Igrači su zabrinuti za svoju budućnost i budućnost kluba.
Čelik - Sarajevo

NK Čelik naredne sezone neće igrati u PLBiH, nakon odluke Izvršnog odbora N/FSBiH o prekidu sezone. Čelik je, uz klubove iz velike četvorke, bio klub koji je proveo sve sezone u zajedničkoj Premijer ligi BiH.

Problemi u Čeliku traju godinama, a investitor Aydin Olgun, koji je nedavno napustio klub, nije donio potrebnu finansijsku stabilnost, naprotiv, Zeničani su možda i u goroj situaciji nego prije njegovog dolaska. Igrači su zabrinuti za svoju budućnost i budućnost kluba, pa su gradonačelniku i Gradskoj upravi Zenica poslali otvoreno pismo i pozvali na spas kluba. Pismo nogometaša Čelika prenosimo u cijelosti.

“Poštovani Gradonačelniče, Poštovana Gradska Upravo grada Zenice,

Ovim putem Vam se obraćamo kolektivno, kao igrači prvog tima Nogometnog Kluba Čelik Zenica, a naš stav dijele i članovi stručnog štaba kluba. Naime, kao što Vam je poznato, nakon sinoćnje sjednice Izvršnog odbora Nogometnog Saveza BiH, odlučeno je da NK Čelik Zenica ispada i u narednoj sezoni nastupa u 1. Ligi Federacije Bosne i Hercegovine.

Mi, kao igrači prvog tima ovog Kluba, vrijedno smo trenirali u ovoj višemjesečno pauzi, te smo bili motivirani i spremni da ostavimo posljednji dio snage na terenu, kako bi izborili rezultat, koji bi klub sačuvao u Premijer ligi BiH. Jedan smo od rijetkih timova, koji je gotovo svaki dan trenirao, a nismo birali načine kako bi to uradili. Nažalost, ostali smo uskraćeni prilike da se borimo na terenu za očuvanje premijerligaškog statusa Čelika, a da se nije dogodila neodigrana utakmica protiv Željezničara na Grbavici, u kojoj smo za ‘zelenim’ stolom ostali uskraćeni za tri boda, mi vjerujemo da bi situacija na tabeli danas izgledala drugačije i da bi Čelik zauzimao mjesto “iznad crte”.

Mi nikada nismo izgubili želju da se borimo za ovaj klub, a ovo otvoreno pismo vama je jedan od naših načina borbe. Ispadanjem tima u niži rang i nedobivanjem potrebne licence za Premijer ligu BiH (postupak licenciranja postoji i u Federalnom takmičenju) ugroženi smo mi, naše porodice, te desetine drugih porodica članova radne zajednice kluba i Omladinskog pogona ovog kluba.

Svi problemi, čije posljednice sada prijete postojanju kluba, postoje unazad dvije-tri godine i vežu se za dolazak takozvanog ‘Turskog investitora’ i njegovih saradnika, kako domaćih, tako i državljana Turske, koje je direktno on angažovao u klubu. Mi igrači smo prevareni, izvarani i ostavljeni sami. Poštovani Gradonačelniče, Poštovana Gradska Upravo grada Zenice, odgovornost za ovakvo stanje u NK Čelik Zenica je i vaše! Vi ste potpisnici protokola s takozvanim ‘Turskim investitorom’, vi ste se slikali s njim kada je preuzeo klub i govorili da dolaze bolji dani za Čelik, a danas Čelik nikada nije bio u neizvjesnijoj situaciji!
Pozivamo Vas na odgovornost! Poduzmite hitne mjere i spasite ovaj Klub! Sačuvajte radnu zajednicu, trenere, igrače i učinite sve da se Klub ekspresno vrati tamo gdje mu je i mjesto, tamo gdje će svima nedostajati!

NK Čelik Zenica bio je i prije svih nas i biće poslije svih nas i svakom pojedincu koji je potpisao ovo pismo neizmjerna je čast nositi dres ovog velikog i tradicionalnog Kluba, ali ako Vi Poštovani Gradonačelniče i Poštovana Gradska Upravo grada Zenice ne učinite SVE za spas kluba i hitno ne sanirate stanje koje su napravili oni, čiji ulazak u klub ste Vi odobrili, bojimo se da ubrzo ponos grada Zenice zvani NK Čelik više neće postojati”, poručili su nogometaši zeničkog Čelika.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P