PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Iskusni Karić optimista pred Slobodu

Mahir Karić je optimista pred prvi susret, ali kaže da će sezona biti naporna za sve ekipe.

Foto: Glas Srpske

Radnik je odradio završne pripreme pred susret sa Slobodom koji je na programu danas od 17:30 sati u Tuzli. Kako je i najavio trener Slavko Petrović, igrači zadnjih par treninga rade smanjenim intezitetom, radi se sa loptom, uigravaju neke varijante, kako bi se što spremnije ušlo u ovu utakmicu. Jedan od onih koji bi trebali da nose igru Radnika u napadu je iskusni Mahir Karić.

“Biće ovo veoma teška sezona za sve ekipe. Pauza od 5 mjeseci sigurno je ostavila velike posljedice po sve klubove. Start lige je uvijek velika nepoznanica, ne znamo ko je koliko spreman, u kakvoj su formi ekipe, tako da na otvaranju svako može svakoga pobijediti. Putujemo u Tuzlu da se nadigravamo sa našim pritivnikom, očekujem tvrd i neizvjestan meč u kojem će pobjeda propasti ekipi koja napravi manje grešaka. Nadam se da ćemo na kraju mi biti ti koji će se radovati. Naporno smo radili tokom priprema tako da očekujem da naplatimo naš trud iz prethodnog perioda”, rekao je Mahir Karić, nekadašnji napadač Slobode.

Radnik će na otvaranju sezone imati određenih kadrovskih problema. Nikola Popara se ponovo povredio na jednom od poslednjih treninga tako da na njega neće računati trener Petrović. Ostali su spremni za start lige a umjesto Popare priliku u startnoj postavi najverovatnije će dobiti Pavle Sušić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P