PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Ivan Enin: Daću sve od sebe da osvojimo oba trofeja

Ivan Enin je govorio o Premijer ligi BiH, o dosadašnjoj karijeri, očekivanjima...
Ivan Enin

Foto: Screenshot

Ivan Enin, novi igrač HŠK Zrinjski, se u razgovoru za Zrinjski TV predstavio navijačima. On je razgovarao o prvim utiscima u novom klubu, o kvaliteti Premijer lige BiH i slično.

“Mostar je lijep grad i Zrinjski je dobar klub, velik klub, klub s velikom pričom, s velikim ciljem svake godine. Dobro sam primljen u klubu, a također znam neke igrače od ranije, lako sam se prilagodio i drago mi je što sam tu”, rekao je na početku razgovora Enin.

“Počeo sam igrati u trećoj ruskoj ligi u FC Vityaz Podolsk. Tu sam bio pet godina, a nakon toga sam prešao u Riga FC i tamo igrao tri godine, godinu i pol sam bio u Širokom Brijegu i sada sam ovdje u HŠK Zrinjski”, dodao je.

“Moje mišljenje o Premijer ligi BiH jest da je ovo dobra liga, većina klubova je dobra, imaju dobru kvalitetu, igrače, dobre navijače i atmosferu na stadionima. Moje mišljenje da je Premijer liga BiH mnogo bolja od liga gdje sam ranije igrao”, kaže Enin.

“Zrinjski ima dobru igračku, trenersku i organizacijsku kvalitetu, imaju sve za određivanje naših zadataka. Preduga pauza je bila čudna situacija za sve nas, za mene je također bilo teško vrijeme, ali svi klubovi i svi igrači su bili u istoj situaciji kao i ja. Održavao sam fizičku spremu, ali to nije isto kao kada ste na terenu sa ekipom, međutim imamo vremena da se pripremimo”, poručio je veznjak.

“Moja očekivanja su da dam sve od sebe za klub, da se borimo za osvajanje titule i Kupa BiH i za što dalji plasman u Europi”, zaključio je na kraju Ivan Enin.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P