PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Jakirović: Moramo pronaći pobjedničku formulu

Pred Zrinjskim je devet utakmica kroz koje će pokušati izboriti plasman u europska takmičenja.

Pred Zrinjskim je preostalih devet utakmica sezone kroz koje će pokušati izboriti mjesto koje će odvesti u Evropu. Trener Sergej Jakirović je svjestan da će biti tijesno te ističe da će mu, da bi ostvario cilj, biti potrebni svi igrači.

Nakon gostujućeg kiksa kod Mladosti (1:1) Zrinjski je odradio prijateljski duel s Brotnjom i savladao ga 2:0. Šef struke Jakirović odlučan je sve igrače držati u jednom igračkom intenzitetu.

“Imamo puno igrača, a ne mogu svi igrati. Zato sam već za idući utorak dogovorio utakmicu s GOŠK-om. Trebat će nam svaki igrač, posebno rekonvalescenti”, rekao je Jakirović, prenosi Dnevni list.

“Imamo još deset igrača koji nisu igrali tu utakmicu, pa ćemo pronaći neki balans za pobjedničku formulu protiv Radnika”, dodao je.

Ovom se prilikom vratio i na Mladost…

“Nismo bili trkački na nivou, nedostajalo je intenziteta kojim inače lomimo protivnike, a bilo je i sebičnosti u nekim situacijama. Mogli smo sigurno tri-četiri puta poentirati. Morat ćemo negdje nadoknaditi ta dva boda”, naglasio je te dodao da zdravstveni karton izgleda jako dobro.

“Svi su u treningu, imat ću slatke brige, iako ovi rekonvalescenti još nisu u zadovoljavajućoj formi, ali nema veze – imaju određenu kvalitetu i sigurno da mogu pomoći”.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P