PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Jedan od najtalentovanijih juniora Slobode prešao u Zrinjski

Mustafa Numanović je novi igrač mostarskog Zrinjskog

foto: fksloboda.ba

Iako zvanične potvrde još nema, Mustafa Numanović je novi igrač Zrinjskog. U sistemu Comet koji koristi Nogometni/Fudbalski Savez BiH već je registrovan u Zrinjskom i njegov posljednji mandat u Slobodi tako je trajao samo pola godine.

Numanović je rođen 5. aprila 2004. godine u Tuzli, a karijeru je započeo u Školi Sporta Colibri iz Živinica, odakle je u februaru 2019. godine prešao u Sarajevo.

Proveo je naredne dvije i po godine u Sarajevu, gdje je smatran za jednog od talentovanijih fudbalera, ali se odlučio na povratak u Tuzlu početkom ove godine. Tada je prešao u Slobodu, ali nije se ni u Slobodi zadržao previše i već ovog ljeta je odlučio preći u Zrinjski.

Numanović igra na poziciji ofanzivnog veznog i napadača, ali igrao je i na krilnim pa čak i bočnim pozicijama. Četiri puta je nastupio za juniorsku reprezentaciju BiH, a javnosti u našoj zemlji postao je poznat nakon ovogodišnje utakmice naših juniora protiv Bugarske, kada je u pobjedi od 2:0 upisao dvije maestralne asistencije. Sa Zrinjskim je Numanović potpisao jednogodišnji amaterski ugovor.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P