PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Još dva igrača Radnika produžila ugovore

Nakon kapitena Velibora Đurića, još dva iskusna igrača ostaju u Radniku.
Pavle Sušić

Nakon kapitena Velibora Đurića, koji će i sljedeće sezone nositi dres Radnika, još dva iskusna igrača produžila su saradnju sa timom iz Bijeljine.

Aleksandar Vasić je u Radnik došao u februaru 2015. godine, a u ovoj sezoni odigrao je 14 utakmica za ekipu Radnika. Ustalio se u prvoj postavi, a trenutno je jedini igrač koji nastupa za Radnik iz generacije koja je učestvovala u osvajanju Kupa BiH, kada je bijeljinski klub u dvomeču sa Slobodom iz Tuzle, postigao najveći uspjeh u svojoj istoriji. Ovog ljeta Vasiću ističe ugovor sa Radnikom a niti jednog momenta nije se dvoumio da nastavi saradnju sa bijeljinskim ligašem.

“I naredne tri sezone nosiću dres Radnika. Tako smo se dogovorili i drago mi je da je dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo. Cijenim Petrovića kao trenera, mnogo toga sam naučio od njega u prethodnom period. Zajedno smo osvojili Kupa BiH, imamo obostrano povjerenje te se nadam da ćemo u narednom periodu ponoviti uspjeh iz prethodnih sezona”, rekao je Vasić.

Još jedan iskusni prvotimac Radnika iz Bijeljine produžio je ugovor sa klubom, te će još najmanje dvije sezone nositi dres bijeljinskog kluba. Pavle Sušić je u Radnik došao u februaru 2018. godine, iz ekipa GOŠK-a, a u Radniku je već boravio dvije sezone (07/08, 08/09). Pored ova dva kluba igrao je za Zrinjski, Leotar, Zvijezdu iz Gradačca, Mladost iz Kaknja, a jednu sezonu proveo je i u litvanskoj ekipi Granitas.

“Veoma brzo smo se dogovorili a i moji životni planovi su vezani za Semberiju. Planiram da fudbalski karijeru završim u Radniku, tako das u se trenutno svi moji planovi poklopili sa planovima kluba. Nije bilo niti jednog razloga da ne nastavimo dosadašnju uspješnu saradnju”, istakao je veznjak Radnika.

Sva trojica igrača, Đurić, Vasić i Sušić, koji su produžili ugovor sa Radnikom, najvjerovatnije će i svoje igračke karijere okončati u klubu iz Semberije. Uprava kluba će i u narednom periodu raditi na afirmaciji igrača iz sopstvenog pogona, te onih koji su ponikli u klubu a sada nastupaju za neke druge ekipe.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P