PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Još jedan član trofejne generacije Zrinjskog se vratio u Mostar

Miloš Filipović se nakon šest mjeseci u grčkoj Larisi vraća u Premijer ligu BiH.
Miloš Filipović

HŠK Zrinjski Mostar je juče na svojoj zvaničnoj stranici potvrdio povratak Miloša Filipovića, kojeg će mostarska publika nakon šest mjeseci opet gledati u dresu koji je nosio pune četiri sezone. Saradnja sa krilnim napadačem je dogovorena do 31. maja 2022. godine. Filipović je u dresu sa lentom odigrao 109 utakmica, postigao je 33 gola i upisao 25 asistencija. Osvojio je tri titule prvaka BiH, a bio je i najbolji strijelac Premijer lige BiH.

“Sretan sam što se vraćam u klub u kojem sam proveo najbolje i najljepše dane svoje karijere. Pozitivni komentari navijača ispunjavaju me ponosom, jer su isti najbolja potvrda koliki sam trag ostavio u dresu Zrinjskog, ali sam svjestan da me istovremeno obvezuju da nastavim davati maksimum kako bi pomogao momčadi ostvariti zacrtane ciljeve, kako u ovoj sezoni, tako i u onima pred nama”, rekao je Filipović.

“Da, imao sam još nekoliko ponuda iz Premijer lige, ali nisam dvojio gdje ću nastaviti karijeru nakon poziva Danka Šulente koji mi je iznio stav kluba da su mi vrata Zrinjskog širom otvorena. Naravno da sam svim ljudima iz kluba zahvalan na tom velikom povjerenju, a na meni je da ga svojim igrama i odnosom prema dresu opet opravdam”, zaključio je na kraju Miloš Filipović za zvaničnu stranicu HŠK Zrinjski.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P