PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Još tri igrača napuštaju FK Sloboda

Dva napadača i golman odlaze iz kluba, a najavljeno je kako će se Sloboda fokusirati na domaće igrače i na mlade snage.

Foto: FK Sloboda

Amer Bekić, Nikola Lakić i Semir Smajlagić u narednoj sezoni neće nastupati za Slobodu. Nakon sezone provedene u Slobodi Lakić i Bekić, te nakon dvije odigrane utakmice Smajlagića, nije postignut dogovor o produžetku sradnje.

Amer Bekić je odigrao dvanaest utakmica, postigao je sedam golova i ostvario jednu asistenciju. Nikola Lakić je na golu Slobode bio na 19 utakmica. Primio je 33 gola, a mrežu netaknutom je sačuvao tri puta. Semir Smajlagić sa ekipom Slobode će trenirati narednih mjesec dana do povratka u Sloveniju, a u dresu Slobode je odigrao svega dvije utakmice, bez učinka, s obzirom da je došao na zimskoj pauzi.

Od momenta dolaska nove Uprave, temelj razvoja kluba su bili mladi i perspektivni domaći fudbaleri. U tom pravcu klub ide i danas. Nedavno su ugovori potpisani sa šest prošlosezonskih juniora, a za reprezentativna okupljanja u proteklih mjesec dana pozive je dobilo osam Slobodinih fudbalera. Kroz historiju je poznato i to da je Slobodina škola fudbala jedna od najjačih, međutim veliki broj njih nikad nisu dobili pravu priliku.

Zbog toga će se u narednom periodu raditi na povratku fudbalera koji u Slobodi nisu dobili adekvatnu priliku za igru i dokazivanje i fudbalera koji u trenutno slobodni na tržištu uz ciljana pojačanja na određenim pozicijama.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P