PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Kada će biti nastavljena Premijer liga BiH?

Sve diktiraju nadležni organi i nakon što oni donesu odluke o prestanku pandemije moći će se sa sigurnošću govoriti o terminima kada bi se nastavila takmičenja.
Premijer liga BiH

Foto: N/FSBiH

NFS BiH neće ove sedmice razgovarati sa klubovima oko nastavka Premijer lige BiH. Potvrđeno je ovo za naš portal iz izvora bliskih savezu. Zbog vanrednog stanja i pandemije, sva takmičenja pod okriljem krovnog saveza su suspendovana, a još uvijek nije poznato kada će bit nastavljeno takmičenje.

Takmičarska komisija NFS BiH je otkazala sve svoje sjednice, dok se očekivalo da se ove sedmice sastane Komitet za hitna pitanja, ali ni do toga nije došlo. Razlog je vrlo jednostavan. Još uvijek nije poznato u kojem pravcu će se kretati cjelokupna situacija, s obzirom na to da je cjelokupna situacija oko pandemije nepredvidljiva.

Kako nam je nezvanično potvrđeno, u ovom momentu se nije razgovaralo o terminima nastavka sezone, jer je to trenutno teško predvidjeti, što je sasvim razumljivo.

Što se tiče informacije koja se pojavila u medijima, da su predloženi neki termini za nastavak, u neformalnom razgovoru nam je rečeno da je besmisleno govoriti o nastavku Premijer lige BiH sredinom aprila. Prvenstveno radi cjelokupne situacije, gdje je jako teško predvidjeti kada će se moći ponovo na zelene terene bez rizika. Druga jako bitna stvar na koju se mora računati su pripreme fudbalera, s obzirom na to da je trenutno prekid rada.

Ostaje da se vidi kako i kada će biti donijete odluke oko nastavka takmičenja, ali to će prvenstveno ovisiti od stanja sa epidemijom u našoj državi i uputa nadležnih organa.

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P