PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Kako je Sloboda uštedila 172.000 KM?

Novi predsjednik Upravnog odbora Elmir Šećerbegović prezentirao je podatke o dijelu posla urađenog u minulih dvadesetak dana.

Prije nekih dvadesetak dana, tačnije 16. oktobra, imenovana je nova uprava FK Sloboda iz Tuzle. Na konferenciji za štampu održanoj jučer predstavnicima medija se obratio novi predsjednik Upravnog odbora Elmir Šećerbegović, koji je predočio podatke o dijelu posla urađenog u minulih dvadesetak dana. Ono što je sviju iznenadilo je tvrdnja da on još uvijek nije zvanično predsjednik UO, iako je na to mjesto imenovan od strane Skupštine kluba, i dodao je da će koncept nove uprave biti poznat u narednim mjesecima.

“Sljedeće sedmice bit će raspisan konkurs za direktora, sekretara i druga radna mjesta u klupskoj administraciji, kao i za trenere u omladinskim selekcijama”, kazao je Šećerbegović. Nakon toga je dodao da dug FK Sloboda iznosi oko 5,4 miliona KM, te da je klub raskidima ugovora sa trenerom Marinom Bloudekom, te sa igračima Marinkom Rastokom, Yoannom Martelatom i Adnanom Osmanovićem uštedio oko 172.000 KM.

Ono što može obradovati navijače kluba iz Rudarske je tvrdnja Šećerbegovića da, uz sva dugovanja, Sloboda nije u finansijskom smislu u situaciji u kakvoj se nalazi zenički Čelik. “Što se tiče tužbi po predmetima predatim Disciplinskoj komisiji NSBiH, ne bi trebalo biti problema do zime, a nadamo se i tokom sljedeće godine. Said Husejinović, Adis Hadžanović i Azir Muminović podnijeli su prijave N/FSBiH i s njima je dogovoren način isplata u ratama”, naglasio je prvi čovjek Slobode.

Kada su u pitanju potraživanja drugih igrača, dodao je da tu nema problema. “U toku su pregovori s nekim igračima i sve će se riješiti na najbolji mogući način i za njih i za Slobodu”, zaključio je na kraju Šećerbegović. 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P