PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Kaljancu sarajevski derbi, Mulahasanoviću tuzlanski

Dvojica sudija iz Sarajeva, Haris Kaljanac i Adis Mulahasanović, biće glavni arbitri u dva gradska derbija sedmog kola.
Sudije

Sedmo kolo PLBiH donosi nam dva gradska derbija, sarajevski i tuzlanski, a oba će suditi sudije iz Sarajeva. N/FS Bosne i Hercegovine objavio je danas sudije za nadolazeće kolo.

Sarajevski derbi, 139. po redu u svim takmičenjima, odnosno četrdeseti otkako se igra zajednička Premijer liga BiH (od sezone 2002/03) sudiće Haris Kaljanac iz Sarajeva, a njegovi asistenti će biti Senad Ibrišimbegović iz Travnika i Amer Macić iz Mostara. Savez je za ovaj susret delegirao i dodatne arbitre, pa će tako iza golova biti Admir Šehović iz Sarajeva i Dragan Petrović iz Banja Luke.

Tuzla City i Sloboda su do sada u PLBiH igrali tri puta, a četvrti meč ova dva rivala sudiće Adis Mulahasanović iz Sarajeva, sa asistentima Davorom Beljom iz Mostara i Moamerom Čauševićem iz Sarajeva. I na ovom susretu biće prisutne sudije iza gola, a oni su Sabrija Topalović iz Zenice i Mateo Musa iz Čitluka.

Frano Jelić iz Širokog Brijega je u srijedu sudio meč Zrinjskog u Mostaru, ali će sada biti u drugom dijelu grada, gdje će dijeliti pravdu na meču VeležRadnik. Njegovi asistenti će biti Mirza Demir iz Kaknja i Josip Čolić iz Kupresa.

Utakmicu između Zvijezde 09 i Širokog Brijega sudit će Admir Musić iz Sarajeva, a asistenti će biti Amir Kadić i Enes Đozić, također iz Sarajeva.

Elvis Mujić iz Banovića biće glavni sudija na utakmici Mladost DKZrinjski. Bojan Maksimović iz Modriče i Arnel Novalić iz Doboj-Istoka će biti asistenti na toj utakmici.

Posljednja utakmica sedmog kola će se odigrati u nedjelju u Banja Luci, a meč BoracČelik će suditi Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva, sa asistentima Dženanom Milićem iz Sarajeva i Radislavom Kačavendom iz Gradiške.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P