PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Karačić i Marić: Momci će pokazati hrabrost

Toni Karačić i privremeni kapiten Mateo Marić najavili su gostovanje na Tušnju.

Foto: NK Široki Brijeg

Sa samo pet igrača iz seniorske ekipe i dvanaestoricom golobradih momaka iz juniorskog tima, NK Široki Brijeg
se pripremao za gostovanje kod FK Tuzla City u 12. kolu m:tel Premijer lige BiH.

“Tijek priprema za ovu utakmicu nije bio uobičajen. Do dva dana unatrag nismo znali s kojim igračima raspolažemo. Ostali smo na samo pet igrača iz seniorske momčad i njima smo priključili 12 juniora. Odradili smo samo tri zajednička treninga”, kazao je trener NK Široki Brijeg Toni Karačić na konferenciji za medije i dodao kako ovakvu situaciju ipak treba prihvatiti.

“Ovo je jako specifična situacija, u pitanju je presedan u nogometu. Igra se samo kako bi zadovoljili formu. No, sada je tako, prihvaćamo ovakvu situaciju. Zaigrat ćemo hrabro i nadati se najboljem”, poručio je Karačić ne zaboravivši napomenuti kako je ipak očekivao”da će nadležni donijeti bolju odluku, odluku u interesu nogometa i zdravog sportskog nadmetanja”.

Uz dva mjeseca starijeg Matu Stanića, 22-godišnji vezni igrač Mateo Marić danas će biti najstariji igrač u ekipi Širokog Brijega. U ulozi kapitena predvodit će širokobriješku mladost u nadi postizanja pozitivnog rezultata.

“Neobična je situacija, za ovu utakmicu se nismo pripremali kao za druge utakmice. Ipak, dok postoji nada, imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu. Ovo je i idealna prilika našim juniorima za nametnuti se i skrenuti pozornost na sebe. U svakom slučaju, imat će podršku nas nešto iskusnijih suigrača”, istakao je kapiten Mateo Marić.

Uz kapitena Matea Marića, od igrača iz seniorske momčadi trener Toni Karačić u sutrašnjoj utakmici moći će računati na golmana Martina Zlomislića, Matu Stanića, Kristijana Medića i Ivana Ikića, a preostala mjesta u prvom sastavu popunit će juniori.

“Bez ikakvog pritiska, ovi će momci sigurno pokazati hrabrost i jedan pozitivni sportski inat”, poručio je Marić. Utakmica na Tušnju počinje u 14:30 sati uz direktan prenos na kanalu Arena Sport.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P