PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Karačić i Radeljić vjeruju u pobjedu, Širokom Brijegu još uvijek nedostaje dosta važnih igrača

Širokobriježani su domaćin Olimpiku

Fudbaleri Širokog Brijega danas su domaćin Olimpiku u susretu 13. kola Premijer lige BiH, a trener Toni Karačić ističe da vjeruje u pobjedu svog tima, iako je siguran da to neće biti lako ostvariti nakon što je koronavirus napravio ozbiljne probleme Širokobriježanima.

“Dobra je stvar što je veći dio igrača ozdravio i konkuriše za utakmicu, ali oni nisu trenirali dvije sedmice i naravno da nisu na nivou na kojem su bili prije pojave koronavirusa. Ipak, očekujemo da pokažemo da smo bolji i osvojimo tri boda. Poznajem dosta igrača Olimpika, sa nekima sam i radio, i znam da mogu biti izuzetno opasni ako ih se ne shvati ozbiljno. Ne želimo im dopustiti iznenađenje, ali moram priznati da mi je veća nepoznanica u kakvom će stanju biti moj tim. Nadam se pozitivnoj reakciji i pobjedi”, kazao je Karačić.

U pobjedu vjeruje i defanzivac Stjepan Radeljić.

“Trebalo nam je vremena da se uvedemo u trenažni proces, pauza je ostavila određenog traga. Kako su treninzi odmicali, i nama je bilo lakše, pa vjerujem da ćemo biti spremni za utakmicu. Bolja smo ekipa, to želimo potvrditi pobjedom”, kazao je Radeljić.

Širokom Brijegu se vratio značajan broj igrača u odnosu na posljednje dvije utakmice, ali ipak neće moći računati na Dinu Ćorića, Branimira Cipetića, Božu Vukoju, Iliju Mašića, Kristijana Medića, Ivana Grgića, te Matu Stanića, koji je suspendovan zbog žutih kartona. Karačić je istakao da će u ekipu u slučaju potrebe pojačati neko od juniora.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P