PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Karačić: Pobjedom na Tušnju želimo završiti prvi ciklus

NK Široki Brijeg će večeras gostovati u Tuzli, kod ekipe Slobode.

Uoči polaska na gostovanje FK Sloboda Tuzla u okviru 6. kola Premijer lige BiH na jučerašnjoj konferenciji za medije utakmicu su najavili šef stručnog štaba NK Široki Brijeg Toni Karačić i vezni igrač Zvonimir Begić, koji je postao neizostavna karika u početnoj postavi ekipe s Pecare.

“Nadam se kvalitetnoj izvedbi s naše strane i pobjedi kojom ćemo završiti prvi ciklus i puni optimizma otići na prvu ovosezonsku reprezentativnu stanku”, kazao je trener Toni Karačić i otkrio najveći motiv za pobjedu.

“Nažalost, do sada smo ove posljednje utakmice u ciklusima, barem otkad sam ja u klubu, završavali porazima i sada to želimo ispraviti. Apsolutno respektiramo Tuzlake, imaju određenu i sigurno neće biti lako. Ipak, mi gledamo samo na sebe, naš način igre i tako ćemo se postaviti. Igrači prihvaćaju i izvršavaju svoje zadatke i zato puni optimizma čekamo sutrašnju utakmicu”, dodao je Karačić.

Predstavnicima medija obratio se i Zvonimir Begić koji je, kako je i sam priznao, “došao na mala vrata“ na Pecaru i svojim znanjem, zalaganjem i igrama ove sezone postao jedan od stožernih igrača u ekipi.

“Došao sam na mala vrata i trebalo mi je određeno vrijeme za prilagodbu novoj sredini i ozbiljnijem radu. Marljivo sam radio, čekao svoju priliku i dočekao na početku ove sezone. Zahvalan sam treneru na ukazanom povjerenju i moje je sada samo nastaviti raditi i biti od pomoći timu u ostvarivanju zacrtanih ciljeva”, istakao je Begić.

Dodaje kako ne bježe od uloge favorita na Tušnju, iako imaju maksimalan respekt prema svojim domaćinima.

“Atmosfera je odlična, prava smo ekipa. Utakmicu na Tušnju shvaćamo maksimalno ozbiljno, puni respekta prema našim domaćinima. Ipak, sigurni smo kako je kvaliteta na našoj strani. Ne bježimo od uloge favorita i tako ćemo se postaviti od prve minute”, poručuje Begić.

Na gostovanje u Tuzlu nisu otputovali povrijeđeni Viktor Angelov i Filip Brekalo pa je trener Karačić, na upit novinara o mogućem sastavu, otkrio kako “postoji mogućnost određenih rotacija u ekipi“.

Utakmica na stadionu Tušanj počinje večeras u 20 sati uz direktan prenos na kanalu Arena Sport BH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P