PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Karačić: Zasluženo smo poraženi; Musemić: Pristup je najbitnija stvar

Treneri Širokog Brijega i Sarajeva su poslije utakmice iznijeli svoje viđenje derbija.
Toni Karačić

Trener Širokog Brijega Toni Karačić je na konferenciji za novinare poslije utakmice prvo čestitao Sarajevu na pobjedi.

“Čestitam Sarajevu na zasluženoj pobjedi i želim im mnogo sreće u nastavku prvenstva. Mi ovu utakmicu moramo prije svega analizirati i arhivirati, te je iskoristiti da se što kvalitetnije pripremimo za sljedeću utakmicu protiv Veleža. Mi danas objektivno nismo bili pravi, podlegli smo psihološki nekom pritisku. Čim igrači psihološki nisu kako treba sigurno da trener tu ima veliku ulogu, i ja za to preuzimam odgovornost. Žao mi je što nismo bili kvalitetniji da se prezentiramo što bolje na Koševu ali šta je tu je, izgubili smo sasvim zasluženo”, rekao je Toni Karačić.

Trener Sarajeva Husref Musemić je poslije meča izjavio kako je generalno zadovoljan, pogotovo prvim poluvremenom utakmice.

“Odigrali smo kvalitetno, sa puno želje i volje, a bilo je puno šansi na obje strane. Dvije dobre intervencije Vladana Kovačevića spriječile su Široki da stigne do gola. U drugom dijelu smo svjesno odigrali opreznije, pokušali smo da se ne potrošimo i da ne dobijemo kartone. Pristup je uvijek najbitnija stvar, a nakon toga se neke stvari redaju onako kako treba. Moji igrači su u ovoj utakmici imali pristup i ja im čestitam na dobroj igri i pobjedi. Što se tiče Hebibovića, on je i ranije igrao kvalitetno ali je i bio premoren, pa mu je ovaj crveni karton možda i dobro došao da se odmori. Mi smo pokušavali naći rješenje bez njega, nismo ga uspjeli naći i tako smo ga potrošili. On se sada osvježio i odmorio i sigurno da se radi o kvalitetnom igraču”, rekao je na konferenciji za novinare poslije utakmice Husref Musemić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P